Nuutti Toivonen

Technical Web Analyst
  • +358 40 520 7610
  • nuutti.toivonen@quru.fi 

    Teknisenä asiantuntijana teen asennuksia verkkoanalytiikan seurantaan ja mittaukseen, toteutan erilaisia räätälöidympiä ratkaisuja sekä ratkon ongelmia näihin liittyen. Asiakkaidemme tarpeet eivät usein rajoitu vain tekniseen implementointiin, joten olen auttamassa myös esimerkiksi A/B- testaamisen tai datan raportoinnin parissa. Päätavoite työssäni on varmistaa että käytettävän datan laatu ja tarkkuus mahdollistavat parempien valintojen tekemisen, ja että verkkosivut toimivat liiketoiminnan tavoitteiden suunnassa.

Osaaminen

  • Analytiikka
  • Konversio-optimointi ja testaus
  • Digitaalinen markkinointi
  • Hakukonemarkkinointi (SEM)

Nuutin haastattelu

Millaista osaamista ja kokemusta tuot Quruun?

Minulla on yleissivistävä digimarkkinoinnin, webin ja verkkokaupan tausta. Olen alanvaihtaja muutaman vuoden takaa - opiskelin mediaa ja markkinointia sekä tutkinnon että työllistävän koulutusohjelman muodossa. Viimeksi olin töissä isossa, kansainvälisessä retail-alan yrityksessä, joka on kehittänyt digitaalista liiketoimintaansa vauhdilla.

Aiemmin olen työskennellyt mm. matkailu- ja ilmailualalla, siellä pisimpään resurssisuunnittelun ja optimointijärjestelmien parissa. Olen paperilla myös luokanopettaja ja peruskoulun maantiedon aineenopettaja, mutta olen suosiolla jättänyt kasvatusalan kriittiset tehtävät itseäni kirkkaammin loistaville kansankynttilöille.

Miksi valitsit juuri Qurun?

Qurulla on valtavasti huippuosaamista ja dynaaminen porukka. Aistin että tuloksellinen työ asiakkaan liiketoiminnan eteen motivoi qurulaisia, mutta turhaan tärkeilyyn ei kuluteta energiaa – uskon itsekin että uteliaisuus ja sopivan rento suhtautuminen (myös itseensä) vievät pidemmälle kuin otsa kurtussa suorittaminen. Juuri nyt minulle houkuttelevinta on varmasti se, että pääsen oppimaan alan terävimmältä kärjeltä ja sukeltamaan syvemmälle webin ja analytiikan pinnan alle. Olen todella innostunut myös koodaamisesta!

Kerro tehtävistäsi Technical Web Analystina

Asiakasprojekteissa olen toteuttamassa mittaamista ja datan käyttöä sovellettuna hyvin konkreettiselle tasolle webin teknisissä rajapinnoissa. Tähän kuuluvat keskeisesti mm. Googlen analytiikka-, seuranta- ja raportointityökalujen asennukset, konversioiden testaaminen ja optimointi sekä erilaiset räätälöidymmät toiminnallisuudet.

Mitä pidät tärkeänä työssäsi?

Jokaisella asiakkaalla on uniikki toimintaympäristö ja erityiset tavoitteet toimintansa kehittämiseen, joten tässäkin roolissa kokonaisvaltainen taju liiketoiminnasta, markkinoinnista ja erilaisista asiakaspoluista on tärkeää siinä missä tekninen osaaminenkin – ja kuten kaikessa työssä, monimutkaistenkin asioiden mahdollisimman selkeä kommunikointi on suorastaan elinehto.

Paljasta itsestäsi jotain, jonka vain harva tietää

Olen kiinnostunut monenlaisista ilmiöistä maailmassa ja välillä kaivaudun syvälle triviaalienkin asioiden ytimeen. Tämä pätee yhtä lailla karttoihin ja asemakaavoihin, espanjan kielen variaatioihin kuin vaikkapa auton etanolimuunnokseen ja vikakoodeihin. Olen kertakaikkiaan uuvuttavaa seuraa erilaisia ostopäätöksiä tehdessä.

En ole siis erityisen impulsiivinen, pikemmin utelias pohdiskelija - voiko sanoa että olen enemmän asioiden sanoittaja kuin yleisöstään energiansa ammentava esiintyjä? Tästä syystä elämääni eivät väritä jatkuvat kommellukset tai vinksahtaneet harrastukset. Olen kylläkin suuri tilannekomiikan ystävä.

Vaikka sukujuureni ovat ns. härmäläiset, olen perinyt hieman välimerellisemmän mielenmaiseman. Matkustelu oli perheessäni ja suvussani pieni itsestäänselvyys jo silloin kun ranskalaisen alppikylän vuokraamosta hädin tuskin löytyi minulle riittävän pienet laskettelumonot. Haastan itseni vähälläkin kielitaidolla ja yritän pikaisesti rikkoa asetelmaa, jossa olen turisti tai asiakas. Italia on nykyään mentaalisesti toinen kotimaa minulle ja vaimolleni, ja olen myös totaalisesti antanut periksi alkukantaiselle ja ah, niin vapauttavalle jalkapallon seuraamiselle ja AS Roman fanittamiselle. Daje Roma!