Skip to content
axel-storbacka
Quru23.3.2022 9:011 min read

Jalkapallodata-analyytikko ja Qurun Senior Data Analyst Axel Storbacka

Maaliskuussa Qurun riveihin liittyi mahtava Senior Data Analyst Axel Storbacka. Axelin kiinnostus data-analytiikkaan on kasvanut jalkapallon myötä, ja hän onkin uransa aikana päätynyt mukaan useisiin eri analytiikkaprojekteihin, joista osaamista on kertynyt laajasti.

Millaista osaamista ja kokemusta tuot Quruun? 

Minulla on ollut kunnia olla mukana monen analytiikkaprojektin eri vaiheissa, joten osaamista on kertynyt melko laajasti. Osaan käsitellä dataa, mallintaa sitä, sekä visualisoida sitä. Minulla on ehkä alaan nähdenperinteisempi’ data-osaaminen, eli olen pyörinyt jonkun verran SQL-kannoissa, viilannut ETL-putkia, rakentanut R/Python ennustemallejaEniten kokemusta minulla on kuitenkin datan visualisoinnista, raportoinnista sekä analysoinnista. 

Miksi valitsit juuri Qurun? 

Kiinnostuin tehtävästä heti kun kävin ensimmäisiä keskusteluja Qurulaisten kanssa. Minulle ajoitus oli oikea, ja olin harkinnut työpaikan vaihtoa jo muutaman kuukauden ajan. Päätökseen vaikutti kuitenkin eniten se, että olin kuullut hyvää Qurun työkulttuurista, ja se oli huomattavissa jo heti haastatteluissa.  

Kerro tehtävistäsi Senior Data Analytina & Mitä pidät tärkeänä tehtävissäsi? 

Tärkeinta datan analysoimisessa on tehdä (usein) kompleksisista asioista mahdollisimman helppoja ymmärtää, kuitenkin niin, ettei kaikki informaation nyanssit katoa. Tehtäväni analyytikkona on auttaa asiakkaita tekemään valistetusti parempia päätöksiä kaivamalla datasta oleellisimmat seikat esiin. 

Paljasta itsestäsi jotain, jonka vain harva tietää 

Olen sivutoimisesti jalkapallodata-analyytikko sekä pelaajatarkkailija. Olen toiminut kahdessa eri Veikkausliiga-joukkueessa analyytikkona, tehnyt useita datavisualisointiprojekteja ottelulähetystuotannoissa, ollut mukana tekemässä pelaaja-agenttipuolella taustatyötä muutamassa Suomen mittakaavassa todella isossa pelaajasiirrossa. Kiinnostukseni data-analytiikkaan tulee alunperin jalkapallosta, ja tämä kiinnostus toimii minulla vieläkin yhtenä suurena itsekehityksen ajurina. 

avatar

Quru

Quru - Better Business in Digital Channels