Skip to content
_MG_7177

Datan visualisointi ja dashboardit

Selkeästi visualisoitu data tekee tiedosta ymmärrettävää

Tuntuuko siltä, että dataa on paljon, se on eri järjestelmissä ja että sitä ei hyödynnetä tarpeeksi? Tällöin olennaisen poimiminen datamassasta on haasteellista ja aikaa vievää sekä tulkitseminen ja vertailu on vaikeaa. Tämä aiheuttaa usein myös sen, ettei yritykseen pääse muodostumaan mittaamisen kulttuuria, jossa kaikki pystyvät ja osaavat hyödyntää tarjolla olevaa tietoa oman toimintansa tehostamisessa ja ohjaamisessa.

Suurien tietomäärien hyödyntämisessä tärkeintä on datan visualisoiminen helposti ymmärrettävään ja käytettävään muotoon. Kun yrityksen tärkeimmät avainmittarit on määritelty, voidaan olennainen tieto visualisoida jokaiselle taholle olennaisella ja merkittävällä tavalla erilaisten dashboardien avulla. Tiedon löytyminen helpottuu ja työntekijät voivat keskittyä olennaiseen sekä seurata helposti miten KPI-mittarit ja toiminta kehittyy ajan kuluessa.

Tehtävämme on auttaa löytämään ja visualisoimaan sinun yrityksellesi olennainen data. Rakennamme yrityksesi ja sen eri osien toiminnan kannalta olennaiset dashboardit sekä visualisoimme datan helposti ymmärrettävään muotoon ja tarvittaessa opastamme tiedon parhaaseen hyödyntämiseen.

Datan visualisointiin ja erilaisten dashboardien tekemiseen tarkoitettuja työkaluja on useita ja oikean työkalun valitseminen ei välttämättä ole aina helppoa. Päätökseen vaikuttaa millaiseen tarpeeseen se on tulossa, millainen budjetti on käytössä sekä esim. työkalun integroitavuus eri datalähteisiin. Alla on listattuna pari yleisimmin käyttämäämme datan visualisoinnin työkalua.

Voimme auttaa organisaatiotasi myös KPI-mittareiden määrittelyssä esimerkiksi KPI-workshopin muodossa.

Google Data Studio


LUE LISÄÄ >

 
Power Bi

 

LUE LISÄÄ >

 

Google Data Studio

Google Data Studio on erinomainen työkalu datan visualisoimiseen ja erilaisten dashboardien rakentamiseen. Voit räätälöidä juuri sellaisen raportin tai dashboardin kuin itse haluat tai käyttää tarjolla olevia valmiita pohjia. Pystyt tekemään persoonallisia ja juuri oman yrityksesi näköisiä raportteja, joita on helppo tulkita ja hyödyntää. 

Raportit ja dashboardit voivat olla staattisia tai interaktiivisia sen mukaan kenelle tai mihin tarkoitukseen ne ovat tarkoitettu.

Kun kaipaat lisää tietoa Google Data Studion käyttöönotosta, käytöstä tai koulutusta, ole meihin yhteydessä.

OTA YHTEYTTÄ

Power Bi

Power BI on erinomainen työkalu käyttäjälle, joka on tottunut Microsoftin käyttöliittymiin. Myös Power BI:llä on mahdollista luoda persoonallisia ja interaktiivisia data visualisointeja sekä dashboardeja. Sinun on mahdollista rakentaa juuri sellainen dashboard kuin haluat ja tehdä sen pohjalta liiketoimintasi kannalta oikeita päätöksiä. 

Käytössäsi on lukuisa määrä valmiita kuvaajia ja visualisointimalleja sekä pohjia.

Jos kaipaat lisää tietoa tai apua Power BI:n kanssa, ole meihin yhteydessä. 

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä