Skip to content
_MG_6516

Analytiikka

Valjasta analytiikka tukemaan liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämistä

Web-analytiikka on erittäin olennaisessa roolissa markkinoinnin toimenpiteiden tulosten mittaamisessa, sivustolle asetettujen tavoitteiden toteutumisen seurannassa sekä asiakasymmärryksen lisäämisessä. Hyödyllinen web-analytiikka perustuu liiketoiminnan tavoitteisiin ja huolelliseen suunnitteluun.

Jotta web-analytiikka saadaan palvelemaan organisaatiosi tarpeita, voimme auttaa räätälöidyn KPI- ja mittaristosuunnitelman laadinnassa Qurun fasilitoimassa työpajassa. Suunnitelma toimii sekä mittauksen teknisen toteutuksen että datan visualisoinnin ja dashboardien pohjana.

Huolellinen mittauksen tekninen toteutus varmistaa, että päätöksenteko pohjautuu oikeisiin tuloksiin ja oikeaan dataan. Samanaikaisesti myös helppokäyttöiset ja ymmärrettävät datavisualisoinnit ja dashboardit ovat tulosten seurannan ja dataohjautuvan päätöksenteon jalkautuksen olennainen edellytys.

Autamme sinua kaikissa web-analytiikkaan liittyvissä tilanteissa ja tarpeissa, kuten

 • web-analytiikan mittaustarpeiden kartoittaminen
 • KPI-mittareiden suunnittelu
 • web-analytiikkatyökalun valinta
 • vaativan analytiikan mittaustoteutus
 • eri datalähteet yhdistävien dashboardien toteutus
 • datan visualisointityökalun valinta
 • sivuston pullonkaula-analyysi
 • edistyneemmistä data-science -metodeja vaativat analyysit

Web-analytiikkatyökaluista tunnemme erityisesti Google Analyticsin ja Adobe Analyticsin eri mahdollisuudet paremmin kuin omat taskumme.

KPI't ja mittaaminen


LUE LISÄÄ >

 
Technical analytics & tagien hallinta


LUE LISÄÄ >

 
Google Analytics 4


LUE LISÄÄ >

 
Google Analytics 360


LUE LISÄÄ >

 

Mihin kysymyksiin analytiikka vastaa?

Web-analytiikan avulla saat vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä sivustollasi tapahtuu? Mikä toimii ja mikä ei?
 • Minkälaiset markkinointiviestinnän toimenpiteet tuovat parhaiten tuloksia?
 • Mikä on eri toimenpiteiden ROI?
 • Mitkä kanavat tuottavat eniten konversioita (esim myyntiä tai yhteydenottoja)?
 • Miten voit kehittää verkkosivustoasi tai markkinointia yhä paremmaksi?

Analyysipalveluidemme auttavat sinua seuraavissa kysymyksissä:

 • Miten sivusto toimii käyttäjän kannalta? Missä asioissa sivusto palvelee kävijöitä tai tiettyä kävijäpersoonaa hyvin ja missä heikommin?
 • Mitä tuotteita tai palveluita ostetaan tyypillisimmin yhdessä? Miten hyödyntää tätä tietoa verkkokaupan ja mainonnan kehittämisessä?
 • Mitä kävijä on tehnyt ennen konversiota? Mitkä liikenteenlähteet korostuvat konversiopoluissa? Mitä sisältöjä tyypillisesti kulutetaan konversioita edeltävien käyntien aikana?
 • Minkälaisia asiakassegmenttejä voidaan tunnistaa sivustolla käyttäytymiseen ja asenteisiin tai kivijalka-asiointiin perustuen
 • Miten voit ennustaa verkkoliiketoimintasi kehittymistä?

KPI't ja mittaaminen

Tiedätkö miten hyvin digimarkkinoinnin toimenpiteesi ja verkkosivustosi toimivat suhteessa liiketoiminnan ja markkinoinnin tavoitteisiin? Tai miten ylipäätään mitata näitä? Oikein määritetyt KPI (Key Performance Indicator) -mittarit auttavat sinua seuraamaan tavoitteiden toteutumista ja tukevat tavoitteellista kehitystä.

KPI’t eli avainmittarit vastaavat ikuisuuskysymykseen: Tuoko markkinointi liiketoiminnallista hyötyä? KPI’t auttavat ymmärtämään yhteyttä liiketoiminnan tärkeimpien tavoitteiden ja markkinoinnin käytännön tekemisen kanssa.

Markkinoinnin tekijälle hyvin määritetyt KPI-mittarit auttavat raportoimaan toimintaa liiketoiminnan kielellä. Tämä tekee varsinkin yritysjohdolle raportoinnista paljon vakuuttavampaa. Lisäksi KPI’t antavat markkinoinnin tekijälle tavoitteet, joita on helppo seurata ja pyrkiä kehittämään. Vanha sanontakin kuuluu "sitä saat mitä mittaat".

Suuret datamäärät ja monimutkaiset liiketoiminnan rakenteet voivat tehdä oikeiden mittareiden määrittämisestä kuitenkin haastavaa. Qurun kokeneet konsultit auttavat sinua valitsemaan juuri sinun yrityksesi tavoitteellista kasvua tukevat mittarit sekä rakentavat oikeanlaiset raportit ja datanäkymät tukemaan dataohjautuvaa liiketoimintaa ja -markkinointia käytännössä.

Technical analytics ja tagienhallinta

Tänä päivänä tag management -työkalut ovat olennaisessa roolissa sivuston mittauksen toteutuksessa, mutta myös asennettaessa sivustolle esimerkiksi muita Googlen työkaluja, sosiaalisen median pikseleitä tai evästehallinnan käytännön toteutuksessa.

Meillä Qurulla on pitkä ja vankka kokemus tagienhallinnasta ja vaativien mittausten toteuttamisesta erilaisissa tilanteissa, ja autammekin sinua kaikissa analytiikan teknisen asennuksen ja tagienhallinnan tarpeissa.

Google Analytics 4

Google Analytics 4 on (GA4) maailman käytetyimmän analytiikkatyökalun uusin versio, joka tarjoilee entistä selkeämpää raportointia, uusia mahdollisuuksia analytiikkaan sekä tekoälyn antamia suosituksia. Google Analytics 4:n edelläkävijöinä Suomessa otamme ensimmäisenä käyttöön Analyticsin uusimmat ominaisuudet, kuten uuden verkkokauppamittauksen sekä tekoälyn mallinnusominaisuudet. 

Meiltä saat apua niin Google Analytics 4:n  suunnitteluun, raportointiin ja koulutukseen kuin itse GA4:n integraatioonkin osaksi sivustomittausta vanhemman Google Analyticsin rinnalle.

LUE LISÄÄ GA4-TUOTTEISTAMME >

Google Analytics 360

GA360 on järeämpiin analytiikkatarpeisiin suunniteltu maksullinen versio Google Analyticsista. GA360 on erityisesti paikallaan silloin kun

 • sivustolla on paljon liikennettä
 • halutaan seurata tarkasti kohdennettujen markkinointitoimenpiteiden tuloksia
 • ilmaisversion muokatut muuttujat ja mittarit eivät riitä omiin mittaus- ja mittaristotarpeisiin
 • jos halutaan hyödyntää Google Big Queryn tarjoamia mahdollisuuksia sekä myös viedä analytiikkadataa prosessoitavaksi ja analysoitavaksi esimerkiksi Google Cloudiin, Azureen tai AWS -alustalle

Kun tarvitset apua GA360:n kanssa, on Quru lyömätön kumppani. Olemme itse asiassa Suomen ensimmäinen GA360-version jälleenmyyjä!

Ota yhteyttä