Skip to content
annablog2
Quru27.4.2022 12:171 min read

Kohti uraa analytiikan parissa: Qurun uusi Web Analyst Anna Väänänen

Maaliskuussa Qurun asiantuntijatiimi kasvoi, kun Web Analyst Anna Väänänen liittyi joukkoomme. Kuopiosta lähtöisin oleva Anna on löytänyt analytiikkaa kohtaan suuren palon opintojen kautta. Anna pitää työssään tärkeimpänä datan hyödyntämistä strategisten päätösten tukena liiketoiminnassa. 

Millaista osaamista ja kokemusta tuot Quruun? 

Olen juuri valmistumassa oleva liiketalouden opiskelija, ja opinnoissani suuntauduin markkinoinnin johtamiseen sekä brändin rakentamiseen. Opintojeni kautta olen saanut vahvan pohjan markkinointitutkimusten ja sisällöntuotannon tekemiseen, sekä digitaalisen markkinoinnin kokonaisuuksien ymmärtämiseen, sillä opintoni ovat sisältäneet oikeita yritysprojekteja pienen tiimin kanssa. Ennen web-analyytikon pestiäni, olen tehnyt töitä paljon erilaisissa myynti– ja asiakaspalvelutehtävissä, joten asiakkaiden kanssa kommunikointi on luontevaa.

Ennen Qurua olin työharjoittelussa web-analyytikkona ja tämän myötä kokemukseni datamaailmasta pääsi kasvamaan. Työn puolelta vahvuuksiani ovat datan visualisointi, analysointi ja raportointi. Omia yleisiä vahvuuksiani ovat määrätietoisuus,  ongelmanratkaisukyky ja positiivinen asenne. 

Miksi valitsit juuri Qurun? 

Eräs kollega vinkkasi minulle Qurusta, sillä työharjoittelun jälkeen olin kiinnostunut jatkamaan töitä datan ja analytiikan parissa. Juteltuani myös qurulaisten kanssa mielenkiintoni tehtävää kohtaan heräsi yhä enemmän. Quru vaikutti paikalta, jossa on vahva osaaminen, ja jossa pääsee itsekin kehittymään laajasti. Enkä ollut väärässä. 

Kerro tehtävistäsi Web Analystina & mitä pidät tärkeänä tehtävissäsi? 

Yksi tärkeimmistä tehtävistäni analyytikkona on auttaa asiakkaita ymmärtämään ja hyödyntämään dataa strategisten päätösten tueksi. Työtehtäväni voivat sisältää esimerkiksi datan visualisointia, tagien hallintaa tai analytiikan raportointia. Erilaisten projektien myötä koen kuitenkin tärkeäksi myös sen, että pysyy jatkuvasti ajan tasalla muuttuvassa digitaalisen markkinoinnin maailmassa ja on valmis omaksumaan uutta teknologiaa ja työkaluja.

Paljasta itsestäsi jotain, jonka vain harva tietää 

Olen harrastanut tanssia ihan pienestä tytöstä asti. Vaikka välissä on tullut kokeiltua muitakin liikuntaharrastuksia, olen loppupeleissä aina päätynyt sen pariin. Tanssissa on tullut kokeiltua lähes kymmentä eri lajia, osaa ihan kertaluonteisesti. Vaikka dancehall onkin vakiintunut viimevuosina päälajikseni, tykkään edelleen sivussa kokeilla aina jotain uutta. Tanssi on harrastuksena täydellinen kiireen ja työn sivussa, sillä siinä unohtaa kaiken muun eikä edes tajua hikoilevansa. 

avatar

Quru

Quru - Better Business in Digital Channels