Skip to content
Anne-Mari Korvenranta8.2.2021 15:361 min read

Pidä huolta - Empatia on paras strategia asiakaskokemuksen optimoimiseen

Kello 7:00 tänä aamuna kurkistin ikkunasta ulos. Lunta tuiskusi vimmatusti.

Mietin, että taidan käydä heittämässä lapset kouluun autolla. Ehkä heidän päivänsä saa paremman alun kuin saisi jos tarpoisi 2 kilometriä lumimyrskyssä kävellen.

Ehkä he jaksavat paremmin istua tunneilla, kun vaatteet eivät ole märkiä. Ehkä jopa osallistua opetukseen, kun ei ole tarvinnut käyttää kaikkea energiaa heti aamusta siihen, että tarpoo vastatuuleen. Teininä olo kun on melko raskasta ihan ilman lumimyrskyäkin.

Sain koulun pihalla kiitokset ja toiselta jopa ujon halin.

 

Mitä tällä on tekemistä minkään kanssa?

Sillä on tekemistä sen kanssa, että kaikki meistä voisimme välillä vähän enemmän miettiä mikä sen toisen päivää parantaisi. Oltiin sitten asiantuntijoita, asiakkaita, myyjiä tai ostajia.

Kaiken sen huikean substanssiosaamisen ja omien osa-alueidensa syväluotaavan asiantuntijuuden lisäksi, meitä qurulaisia yhdistää halu ymmärtää asiakkaitamme ihmisinä.

Ymmärtää heidän tarpeitaan, ongelmiaan, motivaatioitaan ja liiketoimintaansa.

Pohdimme, miten voisimme helpottaa heidän elämäänsä ja pitää heistä paremmin huolta.

Neuvomme asiakkaitamme, miten he voivat tehdä omat asiakkaansa tyytyväiseksi, sillä digitaalisella polulla millä kukakin kulkee.

 

Nyt jos koska monet elävät haasteellisia aikoja myös liiketoimintamielessä.

Asiakaskokemus on noussut entistä tärkeämpään rooliin. Siinä missä ennen optimoitiin asiakaskokemusta helpoksi ja sitouttavaksi, nyt sitä mietitään näiden lisäksi vielä korostuneemmin siltä kulmalta, että asiakkaan perustarpeet täyttyvät. Turvallisuus, inhimillisyys ja muut pehmeät arvot nostavat vahvasti päätään kaikessa markkinoinnissa.

Empatia on paras strategia asiakaskokemuksen optimoimiseen.

Jos tarvitset apuja asiakaskokemukseen, löydettävyyteen, datan hyödyntämiseen ja digitaalisen liiketoiminnan kasvattamiseen tai optimoimiseen, ota yhteyttä. Meiltä löytyy laaja valikoima ratkaisuja ja alan huippuosaajia niitä pohtimaan yhdessä kanssasi.

Jos taas haluat perehtyä siihen, mitä muuta tapahtuu digimarkkinoinnin maailmassa tänä vuonna, käy tutustumassa meidän Santerin analyysiin ja trendiraporttiin

Kaiken ammattikielen ja -keskustelun keskellä kuitenkin on aina hyvä muistaa, että kaikki me olemme ihmisiä.Kaikki meistä arvostamme sitä, ettei lunta tuiskuta naamaan eivätkä kengät kastu.

Kaikki kaipaavat ymmärrystä ja huolenpitoa, ihan jokaisessa vaiheessa käyttäjäkokemusta ja ostopolkua, tai ihan vaan elämää.

Pidä huolta. 

avatar

Anne-Mari Korvenranta

Senior Account Manager