Skip to content
elina_blog_kuva
Quru31.1.2022 10:121 min read

Tulevaisuuden digimarkkinoinnin ammattilainen: Qurun Marketing Trainee Elina Metsäranta

Tammikuussa Qurulla aloitti Marketing Trainee Elina Metsäranta. Elina on kolmannen vuoden digitaalisen markkinoinnin ja liiketalouden opiskelija, joka haluaa kehittyä erinomaiseksi ja monipuoliseksi digimarkkinoinnin ammattilaiseksi.

Millaista osaamista ja kokemusta tuot Quruun? 

Opiskelen kolmatta vuotta Metropolia ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, ja ammatillisena suuntautumisenani on Digitaalinen markkinointi.  Opintojeni kautta olen saanut hyvän käsityksen ja pohjan nykyaikaisesta digitaalisesta markkinoinnista, ja tästä onkin nyt hyvä jatkaa kehitystä Qurulla kevään ajan.

Työhistoriani pohjautuu pitkälti perinteisiin parikymppisen töihin, eli asiakaspalvelu- ja myyntityöhön. Tältä pohjalta markkinointi on alkanutkin kiinnostamaan minua. Erityisesti se, mikä saa asiakkaan ostamaan, ja kuinka siihen pystytään vaikuttamaan markkinoinnin eri toiminnoilla. 

Miksi valitsit juuri Qurun? 

Alunperinkin ajatuksissani näin harkkapaikan, joka seuraa modernia markkinointia, hyödyntäen monikäyttöisiä ja nykyaikaisia työkaluja. Toiveissa oli myös se, että pääsisin käyttämään opintojen kautta tutuksi tulleita markkinoinnin työkaluja, joiden avulla pääsisi nyt oikeasti tekemään käytännön työtä moninaisen digimarkkinoinnin parissa. 

Halusin Qurulta harjoittelupaikan, koska tiesin, että pääsisin hyödyntämään laajasti jo opittua, kuten Hubspotin ja Google Adsin käyttöä, ja haastamaan itseäni uusilla taidoilla, sekä syventämään oppimaani digimarkkinoinnissa. Haastattelu meni hyvin lennokkaasti ja keskustelu oli tuttavallista. Tuntui nopeasti siltä, että Qurulla työntekijöistä pidetään huolta, ja heitä rohkaistaan sekä tuetaan kohti koko ajan parempaa asiantuntijuutta.

Opinnoissa lähinnä tehdään toiminnallisia harjoituksia keksityillä yrityksillä, joten onkin mahtavaa nyt nähdä miten “oikea työelämä” kohtaa opintojen kanssa. Ensimmäisistä päivistä lähtien tuli huomattua, että minulla on Qurulla työskennellessä mahdollisuudet lähteä kehittämään osaamistani hyvin moneen eri suuntaan. Olen näiden muutaman viikon aikana oppinut älyttömästi uutta, ja onkin hauskaa huomata, että ymmärrän koko ajan enemmän, että mistä työympäristössä puhutaan.

Kerro tehtävistäsi Marketing Traineena & Mitä pidät tärkeänä tehtävissäsi? 

Marketing Traineena päivittelen verkkosivuja, blogia ja sosiaalista mediaa. Lisäksi tutustun koko ajan enemmän ja enemmän esim. Googlen ja Hubspotin tarjoamiin maailmoihin. Olen mukana myös webinaarien teossa ja suunnittelussa. Olen päässyt alusta lähtien mukaan myös erilaisiin koulutuksiin ja tapaamisiin. Huhu kertoo, että kevään aikana pääsen myös asiakasprojekteihin mukaan, mitä odotankin paljon.

Tällä hetkellä tärkeää työssäni on mielestäni se, että olen avoin kaikelle tekemiselle ja lähden mielelläni mukaan kaikkeen, jotta voin löytää sen oman juttuni.  

Paljasta itsestäsi jotain, jonka vain harva tietää 

Ristikoiden tekeminen on lempipuuhaani sarjojen katselun lomassa. Minulla on perinteenä tehdä iltapäivälehtien jättiristikot aina jouluisin ja juhannuksena. Ristikot ovat hyvää aivojumppaa ja erinomainen vaihtoehto ruutujen tuijottelulle. Myös kaikenlaiset tietovisat ja lautapelit kiinnostavat minua, joten oli kyseessä sitten lautapeli-ilta tai pubivisa niin minut saa aina mukaan!

avatar

Quru

Quru - Better Business in Digital Channels