Skip to content
11.3.2021 8:591 min read

Oppimassa datan ja digimarkkinoinnin saloja: Marketing Trainee Liisa Kesälä

Tänä keväänä Qurun ammattilaisten joukossa digimarkkinoinnin, datan ja analytiikan maailmasta oppimassa puuhailee markkinoinnin harjoittelijamme Liisa Kesälä. Liisa palaa halusta oppia tekemällä käytännön työtä ja hoitaakin tällä hetkellä pääasiassa itsenäisesti Qurun omaa markkinointia. 

Millaista osaamista ja kokemusta tuot Quruun?

Opiskelen kolmatta vuotta Turun ammattikorkeakoulussa liiketaloutta pääaineenani markkinointi. Olen opiskeluideni loppusuoralla, joten tulin Qurulle harjoittelijaksi oppimaan lisää digimarkkinoinnista ja analytiikasta.

Suurin osa aikaisemmasta työkokemuksestani tulee asiakaspalvelusta ja lastenhoidosta ja nyt Qurulla on mahtavaa päästä tekemään oman alan töitä!

Miksi valitsit juuri Qurun?

Halusin harjoittelupaikan, jossa pääsisin haastamaan itseni, hyödyntämään ongelmanratkaisukykyäni ja ennen kaikkea oppimaan uutta.

Opinnoissani olen opiskellut paljon teoriaa ja markkinoinnin suunnittelua, nyt halusin kuitenkin päästä oikeasti tekemään käytännön työtä ja näkemään esimerkiksi millaista analytiikan seuranta käytännössä on. Analytiikkaa on vaikea seurata, jos dataa ei tule mistään, kun kursseilla kampanjat ja tavoitteet tehdään suurimmaksi osaksi vain teoriatasolla eikä niitä julkaista.

Kuulin, että Qurulla ihmiset ja ilmapiiri ovat mahtavia ja sen olen kyllä saanut todeta olevan täysin totta. Haastattelusta jäi superhyvä fiilis, niin sanotusti klikkasi heti, keskustelu oli tuttavallista ja juttua riitti niin että aikataulukin tuli vastaan. Tuli heti olo että täällä osaamiseeni uskotaan ja sitä arvostetaan ja että pääsen oppimaan nimenomaan tekemällä!

Kerro tehtävistäsi harjoittelijana

Tähän mennessä olen päässyt kirjoittamaan, suunnittelemaan ja editoimaan blogisisältöjä, auttamaan webinaarin järjestämisessä, tutkimaan ajankohtaisia trendejä sekä päivittämään sosiaalista mediaa.

Sain myös hypätä mukaan todella mielenkiintoiseen verkkosivuprojektiin. Olen tutustunut moniin ohjelmiin kuten Hubspot ja Wordpress. Harjoitteluni edetessä pääsen osallistumaan varmasti moneen muuhunkin kiehtovaan projektiin.

Olen saanut seurata opettavaisia tiimi- sekä asiakaspalavereita ja osallistua koulutuksiin, muun muassa Google Analyticsista ja markkinoinnin automaatiosta. Koko Qurun porukka on myös ollut todella avuliasta ja kaikki ovat olleet valmiita jakamaan tietoaan minua kiinnostavista aiheista!

Voin todeta valinneeni selkeästi oivallisen harjoittelupaikan! Olen jo nyt oppinut hurjan paljon ja saanut todella hyviä ja tarpeellisia eväitä tulevaisuuteeni markkinoinnin parissa.

Kertoisitko jotain myös itsestäsi?

Rakastan seikkailuja, niin oikeassa kuin kuvitelluissakin maailmoissa. Vapaa-ajalla saatan matkustaa toisiin paikkoihin ja aikoihin niin kirjan sivuilla kuin TV-sarjan tai videopelin ruudullakin.

Kesäisin teen puolisoni kanssa pitkän roadtripin pohjoiseen, missä vaellamme Lapin ja Norjan henkeäsalpaavan kauniissa luonnossa. Mikään ei ole mahtavampaa kuin talsia satumaisissa Pohjois-Norjan vuoristomaisemissa moikkaillen vapaana laiduntaville lampaille ja lopulta saapua ihan oikealle jäätikölle.

 

Lue myös Qurun aikaisempien harjoittelijoiden Mikaelin ja Essin mietteitä harjoitteluistaan. Oletko kiinnostunut harjoittelusta Qurulla? Ota rohkeasti yhteyttä!