Skip to content
Drilling_cropped

Case Rototec

Inbound-markkinointi

ASIAKAS

Rototec Oy
https://rototec.fi

PROJEKTI
Myynnin ja markkinoinnin yhteistyön parantaminen, inbound-markkinointi ja datan hyödyntäminen
MITÄ TEHTIIN?
KPI:n ja tavoitteiden ja Buyer Jorneyden määrittely, SEM (SEA + SEO), analytiikka ja datan visualisointi, markkinoinnin automaation käyttöönotto
TULOS
Sivustokävijöiden kasvu ja liidien tuplaantuminen 50 %

Rototec lisäsi liidimääräänsä markkinoinnin ja myynnin yhteistyöllä

Rototec on innovatiivinen geoenergian edelläkävijä ja haluaa olla energiavallankumouksen etujoukoissa tekemässä parempaa huomista tuleville sukupolville. Euroopan suurimpana geoenergiaratkaisujen toimittajanaja alan innovatiivisena uudistajana Rototecin palvelut kattavat koko prosessin energiajärjestelmän konsultoinnista asennukseen.

Vaikka Rototecilla on tehty aktiivisesti töitä markkinoinnin eteen, systemaattinen tapa mitata digitaalista markkinointia ja sen tuloksia sekä markkinoinnin ja myynnin toimintoja keskenään puuttui.

Kaiken pohjalla data ja asiakkaan ymmärtäminen

Tavoitteena oli saada myynti ja markkinointi puhumaan paremmin keskenään, asettaa systemaattinen mittaus tekemisen pohjaksi, prosessien automatisointi sekä liidimäärän lisääminen.

Yhteistyö aloitettiin liiketoimintalähtöisten KPI:den määrittelyllä sekä työtä ohjaavien, mitattavien tavoitteiden asettamisella.

 

Analytiikan asentamisen jälkeen on tehty hakukonemarkkinointia (SEO ja hakukonemainonta) ostajapersooniin ja asiakkaan ostopolun ymmärtämiseen pohjautuen sekä parannettu markkinoinnin ja myynnin yhteistyötä mm. ottamalla käyttöön Hubspot-työkalu.

Liidimäärä tuplaantunut

Vuonna 2020 Rototec on jo tuplannut aiemman liidimääränsä. Orgaaninen liikenne on ollut hyvässä kasvussa koko vuoden ajan, ja maksetun hakukonemarkkinoinnin aloittaminen vauhditti myös orgaanisen liikenteen kasvua. Suomen verkkosivuston liikenteessä on ollut 30 % kasvu edelliseen vuoteen verrattuna.

Asiakkaan kommentti

"Yhteistyö Qurun kanssa on toiminut hyvin ja olemme todella tyytyväisiä siihen miten he ehdottavat jatkotoimenpiteitä koskien digimarkkinointia ja liidinhankkimisen tehostamista."

Joanna Viileinen, Marketing Manager / Rototec Oy

Miten voimme auttaa? Jutellaan lisää!

Kun haluat ottaa kaiken irti digitaalisista kanavista, me Qurulla autamme sinua saamaan tuloksia!