Skip to content
Martinex-website-mackbook-mockup-header-2300

Case Martinex

Verkkokaupan markkinointi
ASIAKAS

Martinex Oy
https://www.martinex.fi

PROJEKTI
Uuden verkkokaupan markkinoinnin suunnittelu, toteutus ja optimointi
MITÄ TEHTIIN?
Mainostilin rakennus, verkkokaupan analytiikan asennus, SEO, haku-, display-, ja shopping-mainonta sekä dynaaminen uudelleenmarkkinointi
TULOS
Myynti +363%
ROAS 2901% eli yhden euron panostuksella takaisin on saatu 29 euroa 

Digitaalinen mainonta vauhditti Martinex verkkokaupan kasvua saavuttaen 2901 % ROASin

Martinex suunnittelee, valmistaa ja myy kauniita sekä toimivia tuotteita, jotka tekevät arjesta viihtyisämpää, helpompaa ja hauskempaa. Valikoimaan kuuluvat lahja- ja taloustavarat sekä leikkikalut, pelit ja tekstiilit. 

Martinex oli aikaisemmin myynyt tuotteitaan pääosin vain jälleenmyyjien kautta ja halusi perustaa oman verkkokaupan, myydäkseen tuotteita suoraan kuluttajille.  

 

Tämän vuoksi vuonna 2016 Martinex avasi verkkokaupan ja pyysi apua sen markkinoinnin toteuttamiseen Qurulta.  

Tavoitteena oli systemaattinen verkkokaupan myynnin vuotuinen kasvattaminen digitaalisen markkinoinnin toimenpiteillä kannattavalla suhteella. Mainonnasta haluttiin sekä tuloksellista että tunnettuutta lisäävää, joka kasvattaa pitkiä asiakassuhteita ja lojaalin asiakaskunnan. 

Toimiva analytiikka ja progressiivinen mainonnan optimointi avaimina menestykseen

Qurun tiimi pääsi kehittämään Martinexin verkkokauppaa alusta alkaen ja teki kaiken olennaisen verkkokaupan aloitusta varten, kuten rakensi mainostilin ja asensi verkkokaupan seurannan kuntoon. Verkkokaupan tekniset asiat käytiin läpi hakukoneoptimoinnin näkökulmasta ja annettiin suositukset orgaanisten hakutulosten parantamiseksi (SEO auditointi). 


Yhteistyö aloitettiin 2016 kotimaisella verkkokaupalla, vuotta myöhemmin toimintaa kasvatettiin myös kansainväliseen verkkokauppaan ja myöhemmin otettiin hallintaan myös Martinexin Aarikka-brändin kotimainen sekä kansainvälinen verkkokauppa. Quru hoitaakin tällä hetkellä neljän Martinexin verkkokaupan mainontaa. 

Googlessa tehdään haku-, display-, ja shopping-mainontaa ja Bingissä hakumainontaa. Lisäksi Criteon avulla toteutetaan dynaamista uudelleenmarkkinointia. Verkkokauppa on hyvin sesonkipainotteista ja tämä on huomioitu kampanjoiden suunnittelussa erityisesti panostamalla sesonkipiikkeihin.  

 

Nousujohteista kasvua ja brändiin sitoutuneita asiakkaita

Martinexin ja Qurun yhteistyön tulokset ovat olleet erinomaisia. Joka vuosi on päästy selkeästi edellistä parempiin tuloksiin kaikilla mittareilla.  

  • 3 vuodessa myynti +363%
  • 3 vuodessa ROAS +442%
  • Vuoden 2020 ROAS Googlen puolella 2901% eli yhden euron panostuksella takaisin on saatu 29 euroa 

 

Martinexin brändi on verkkokaupan mainonnan myötä tullut tutuksi kuluttajille, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja suhde uudelleenostoissa on hyvä. 
Asiakkaan kommentti

"Olemme olleet erittäin tyytyväisiä osaavaan, aktiiviseen ja oma-aloitteiseen Qurun tiimiin. Kehittämisen ja testaamisen kautta haetaan jatkuvasti kasvun mahdollisuuksia, ja aikaan onkin saatu erinomaisia tuloksia. Voin lämpimästi suositella Qurua kasvun kumppaniksi!"

Jasmina Mero, E-Commerce Manager / Martinex Oy 

Miten voimme auttaa? Jutellaan lisää!

Kun haluat ottaa kaiken irti digitaalisista kanavista, me Qurulla autamme sinua saamaan tuloksia!