Skip to content
dava_foods_banner-pink

Case Dava Foods

Kultamunan digitaalinen markkinointi
ASIAKAS

Dava Foods Finland Oy / Kultamuna
https://davafoods.fi / https://www.kultamuna.fi 

PROJEKTI
Kultamunan brändin tunnettuuden nostaminen tuloksellisen digimarkkinoinnin keinoin
MITÄ TEHTIIN?
Tavoitteiden ja mittarien määritys, verkkosivuston analytiikan asennus, datan visualisointi, SEO, haku-, display-, ja discovery-mainonta sekä some- ja Youtube-mainonta
TULOS

Verkkosivuston kävijämäärät ovat nousseet yli 11-kertaisiksi ja Kultamuna sijoittuu Google-hakutuloksissa kärkipäähän relevanteilla avainsanoilla. Sitoutuminen sivuston sisältöön on kasvanut ja kävijät viettävät sivustolla aikaa aiempaa pidempään.

Kultamuna kuluttajien lautaselle tuloksellisen digimarkkinoinnin keinoin

DAVA Foods Finland Oy on Suomen johtava kananmuna-alan yritys, jonka tutuimpia tuotteita ovat Kultamuna-kananmunat. Niiden lisäksi yritys myy monipuolisesti erilaisia kananmunatuotteita esimerkiksi ammattikeittiöille ja teollisuuteen sekä siipikarjatuotannon tarvikkeita. Lisäksi valikoimaan kuuluvat laadukkaat rapsiöljyt.

 

Haasteena oli se, että digitaalista markkinointia ei hyödynnetty systemaattisesti Kultamunan brändin ja myynnin kehittämisessä. Lisäksi haluttiin mitata digitaalisen markkinoinnin tehokkuutta, jotta sitä voitiin kehittää entistä tuloksellisemmaksi. Tavoitteena olikin Kultamunan tunnettuuden nostaminen ja brändin kehittäminen entisestään sekä Kultamuna-tuotteiden käyttäjämäärän kasvattaminen digitaalisuutta hyödyntäen.

Menestyksen reseptinä hyvin määritellyt tavoitteet ja mittarit, huolellinen SEO sekä dataohjattu mainonta

Kultamuna oli toteuttamassa laajan brändiuudistuksen, jonka yhteydessä uudistui myös brändilupaus ja mm. pakkaukset. Ajankohta yhteistyön aloittamiselle oli hedelmällinen kun myös digitaalinen markkinointi saatiin integroitua kattavasti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi muun markkinoinnin kanssa. Yhteistyö Qurun kanssa aloitettiin määrittelemällä liiketoimintatavoitteisiin pohjautuvat digimarkkinoinnin tavoitteet ja mittarit. Kultamunalle oli tulossa myös uusi verkkosivusto, jossa Quru auttoi hakukoneoptimoinnin (SEO) huomioimisessa sekä analytiikan asennuksessa.

Viesti herkullisuudesta, terveellisyydestä ja vastuullisuudesta on tavoittanut Kultamunan kohderyhmän monipuolisin digimarkkinoinnin keinoin: Resepti- ja muussa videosisällössä on hyödynnetty somemainontaa (Facebook, Instagram) ja Youtube-mainontaa. Lisäksi tunnettuuden kasvattamisessa on käytetty hakusanamainontaa (SEA) sekä muita Googlen mainosmuotoja (display ja discovery).

Kultamunalle on myös tehty hakusanaoptimointia (mm. sisältö-SEO) sekä datan tulkinnan helpottamiseksi on rakennettu visuaalinen dashboard niin verkkosivuston kuin mainonnan datastakin. Tämä on mahdollistanut Dava Foodsille markkinoinnin tehokkuuden jatkuvan seuraamisen ja toiminnan kehittämisen datan avulla. Quru on myös toteuttanut Kultamunan myyntidatasta oman dashboardin, jonka avulla myyntejä ja niiden kehitystä voidaan seurata mm. tuote- ja tuoteryhmittäin.

 

Yhteistyö on kestänyt jo vuodesta 2019 ja sitä on kehitetty alati eteenpäin.

Loistavia tuloksia jatkuvalla kehittämisellä

Qurun ja Dava Foodsin yhteistyön tulokset ovat olleet loistavia. Yhteistyömme aikana Kultamunan verkkosivuston kävijämäärät ovat jatkuvasti kasvaneet digimarkkinoinnin kehittämisen myötä – syksystä 2019 alkaen kasvu on ollut yli 11-kertainen.

 

Muista tuloksista mainittakoon, että tänä päivänä Kultamuna sijoittuu relevanteilla avainsanoilla Google-hakutulosten kärkipäähän. Sitoutuminen sivuston sisältöön on myös kasvanut ja kävijät viettävät sivustolla aikaa aiempaa pidempään.
Asiakkaan kommentti

”Yhteistyö Qurun tiimin kanssa on ollut antoisaa ja mukavaa. Olemme nostaneet Kultamunan digimarkkinoinnin uudelle tasolle ja seurantatyökalu helpottaa kehittämistä edelleen.”

Katriina Virtanen, Markkinointijohtaja / Dava Foods Finland Oy 

Miten voimme auttaa? Jutellaan lisää!

Kun haluat ottaa kaiken irti digitaalisista kanavista, me Qurulla autamme sinua saamaan tuloksia!