Skip to content
Quru24.6.2020 16:272 min read

Qurun Henna Saarela palkittiin AdProfit 2019 -kilpailussa

Qurun Henna Saarela otti osaa vuosittain järjestettävään AdProfit-kilpailuun ja saavutti kisan toisen sijan parinsa Reetta Järvelinin kanssa! Kisan juniorisarjassa kilpaillessa hän pääsi suunnittelemaan mainoskampanjan Lindström Oy:lle, jonka tarkoituksena oli kirkastaa yrityksen kuvaa työnantajana. Lue alta lisää Hennan mietteitä kisasta. 

Markkinoinnin mestaruussarjana myös tunnettu Marketing Finlandin toimesta vuosittain järjestettävän AdProfit-kilpailun tulokset ovat taas julkaistu. Kilpailuun osallistuvat kaikki Suomen johtavat mainostoimistot sekä mainostajat ja voitto onkin erittäin laajasti arvostettu alalla.

Kilpailun voiton määrittää suunnitellun kampanjan tuloksellisuus sekä tuloksellinen yhteistyö. Kilpailijat voivat itse valita kampanjansa tavoitteet; ne voivat olla erittäin suppeat tai jopa erittäin laajat, tärkeintä kuitenkin kilpailun kannalta on, että asetetut tavoitteet saavutetaan. Tuloksellisuuden lisäksi, kampanjoiden kokonaisarvioinnissa huomioidaan myös strateginen selkeys, mediasuunnittelu sekä luovan toteutuksen toimivuus ja taso.

AdProfit-kilpailussa on viisi eri sarjaa:

  • Kampanja
  • Lanseeraus
  • B2B-toteutus
  • Nonprofit
  • Juniori

Juniorisarja on tarkoitettu 20-29-vuotiaille markkinoinnin ja visuaalisen viestinnän osaajille: niin opiskelijoille, kuin jo työelämässä oleville nuorille. Juniorisarjan kilpailijat suunnittelevat kokonaan uuden ja aidon markkinointikampanjan oikealle asiakkaalle. Vuoden AdProfit 2019 – kilpailun toimeksiantajana toimi Lindström Oy, joka oli vastuussa niin kilpailun ohjeistuksesta, kuin myös töiden arvioinnista. Kokonaisuudessaan juniorisarja keräsi 22 työtä ja niistä kolme parasta palkittiin. 

AdProfit 2019 Juniorisarjan tehtävänänantona oli tietoisuuden lisääminen yrityksestä työnantajana sekä työnanatajakuvan kirkastaminen. Päätavoitteena kilpailijoiden oli saada erilaiset osaajat (esim. tietynalan ammattilaiset, muista kulttuureista tulevat, nuoret sekä vanhat) kiinnostumaan Lindströmin uramahdollisuuksista. Ohjeistuksena Lindström pyysi osallistujia muun muassa hyödyntämään monikanavaisuutta sekä sosiaalista mediaa kampanjasuunnitelmaa luodessa.

Meidän tiimin Digital Marketing Specialist Henna Saarela kilpaili kisan juniorisarjassa ja saavutti sarjan toisen sijan parinsa Reetta Järvelinin kanssa!

Seuraavaksi Hennan mietteitä kilpailun kulusta sekä kisamenestyksestä: 

‘’ Vastaanotimme työparini Reetan kanssa Lindströmin toimeksiannon tammikuun puolenvälin tienoilla, ja deadline kampanjasuunnitelman palautukselle oli huhtikuun alussa. Kampanjan päätavoitteena oli kirkastaa mielikuvaa Lindströmistä työnantajana ja tätä kautta saada tietysti myös uudet osaajat kiinnostumaan Lindströmistä työnantajana. Toimeksianto oli melko erilainen verrattuna siihen, mitä olimme tottuneet aiemmin työstämään, mutta ajatus kampanjan teemoista, viestikärjestä sekä mediavalinnoista alkoi muotoutumaan melko nopeasti ja pääsimme aloittamaan suunnittelun.

Suunnitelmassamme nousi esiin jo alkutaipaleella ajatus ns. arjen sankareista, jotka tekevät tärkeää työtä, mutta jotka jää turhan usein muilta huomaamatta. Tämän takia kampanjakokonaisuuden nimeksi muodostuikin ”Salaa sankari”. Kampanjan perusajatuksena oli nostaa esiin esimerkiksi työntekijöiden uratarinoita ja kokemuksia Lindströmillä työskentelystä sankaritarinoiden muodossa ja näin kirkastaa Lindströmin työnantajakuvaa ja kertoa heidän tarjoamistaan uramahdollisuuksista.

Lindströmillä toivottiin digipainotteista kampanjasuunnitelmaa, joka sisältäisi heille uusia mediavalintoja, joten kampanjan mediavalintoja lähdettiin suunnittelemaan nimenomaan näiden toiveiden ympärille. Koska kampanjalle ei ollut annettu myöskään budjettia päätimme jo alkuvaiheessa tehdä muutaman eri budjettivaihtoehdon, joilla osoittaa suunnitelman soveltuvuus ja skaalautuvuus eri budjettitasoille.

Kaiken kaikkiaan projekti oli mielenkiintoinen ja hauska toteuttaa, koska koko kampanja luovasta ajatuksesta mediavalintoihin saakka oli sisällytetty tehtävänantoon. Jouduimme astumaan myös oman mukavuusalueemme ulkopuolelle esimerkiksi kampanjan luovan ilmeen suunnittelussa, vaikka sekin onnistui (ainakin omasta mielestäni) yllättävän hyvin.

Nyt, kun rupeama on jo ohi niin voin todeta, että osallistuminen kannatti ehdottomasti ja kampanjasuunnitelman työstöstä sai paljon oppeja jatkoon! ‘’

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT