Skip to content
Quru28.5.2019 16:10< 1 min read

Tunnetko sinä liiketoimintasi Mörkö-Markot?

Suomen MM-kullan kunniaksi tutkailkaamme liiketoimintaa hetki jääkiekkoanalytiikan keinoin. Jääkiekkomestaruutemme suurin sankari, kapteeni Marko “Mörkö” Anttila teki turnauksen aikana useita urotöitä, joita joukkue kipeästi kaipasi ratkaistakseen pelin Suomen voitoksi.  

Mörkö onnistui erityisesti haastavissa tilanteissa, joissa tarvittiin vahvaa kapteenia ja suunnannäyttäjää.
 

Mitä tekemistä tällä sitten on liiketoiminnan kanssa? Paljonkin. Kysynkin, tunnetko sinä oman liiketoimintasi tai vastuualueesi Mörkö-faktorit? Kyllä, juuri ne, joiden avulla peli ratkaistaan.
 
Päätavoitteista puhutaan yleensä KPI:na (Key performance indicators): mitkä ovat liiketoiminnan kannalta tärkeimmät ydintavoitteet, miten ne saavutetaan, ja miten niitä mitataan? Suomen jääkiekkomaajoukkueen päätavoite, MM-kulta, saavutettiin toki yhdessä koko joukkueen loistavilla suorituksilla, mutta ilman Mörkö-Markon toistuvasti käänteentekeviä onnistumisia tavoitteet tuskin olisivat toteutuneet.

Onko sinulle selvää, mitä ovat liiketoimintasi pelinratkaisijat?

Miten poimitaan ne pitkäaikaiset voitot, jotka ovat strategisesti käänteentekeviä ja jotka voidaan nimetä vielä vuosien päästä? Pystytkö jaottelemaan välillisesti tärkeät asiat ja Mörkö-Markot?
 
Kun olet löytänyt oman liiketoimintasi kannalta oleellisimmat Möröt, huolehdi siitä, että pidät ne jatkuvasti mielessäsi parantamalla ja seuraamalla niiden kehitystä – ja ratkaise peli Mörön opein.

Kehitä liiketoimintastrategiaasi Qurun avulla: lue lisää tästä.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT