Skip to content
Quru13.3.2018 11:441 min read

Rohkeudesta ja rakkaudesta muutokseen

Sanotaan, että vain muutos on tärkeää ja että vaihtelu virkistää, tai että nykyajan työelämässä vain muutos on pysyvää. Hienoa, pidän muutoksista!

Muutos tarkoittaa aikuisten oikeasti kuitenkin samalla sitä, että on oltava rohkeutta hypätä tai avata tuntematon kortti. Tapahtui se sitten vahingossa tai suunnitelmallisesti, varmaa on, että muutos johtaa uudelle oppimiskäyrälle. Tämä koskee yhtälailla ihmisiä yksilöinä, kuin vaikkapa yrityksen markkinointipäätöksiä tai liiketoiminnan kehittämistä. Tuttua uraa kulkiessa usein rutinoituu, eikä enää huomaakaan, mitä asioita tulee tehdyksi vain siksi, että polulla on helpointa pysyä.

Oma viimevuotinen muutokseni lähti suunnittelemattomasta, jatkui intuitiivisesti ja johti loistavaan ratkaisuun, jollaista en nähnyt tulevaksi. Uudessa työpaikassani saan toteuttaa itseäni, oppia uutta ja työskennellä monialaisesti huippuammattilaisten seurassa. Jälkikäteen ajateltuna olisin todellakin voinut asettaa lopputuloksen tavoitteeksi.

Parhaimmillaan vastaavan kaltainen kehityspolku on luotavissa liiketoiminnalle paljon luotettavammin analytiikan keinoin. Siinä missä itse haparoin tiedonhaun, keskustelujen ja intuition varassa, analytiikan ja testauksen avulla liiketoiminnan kehittäminen tavoitteita kohti on paljon systemaattisempaa. Työssä tulee vain päästä alkuun, ja sen jälkeen antaa sille mahdollisuus kehittyä liiketoiminnan hybridimoottoriksi.

Sokkona kulkeminen minimoidaan, kun päätöksille, mittareille ja tavoitteille saadaan numeraalisia arvoja. A/B-testauksella päästään vertaamaan eri vaihtoehtoja keskenään ja valitsemaan paras. Apuna prosessissa tarvitaan toki lähes poikkeuksetta roppakaupalla myös analyytikon luovuutta.

Kutkuttavin tilanne saadaan, kun päästään huomioimaan kerätyt kokemukset ja tulokset saman tien läpi linjan – yhteistyössä markkinointiviestintä, analytiikka, brändityö ja viestintä keskustelevat keskenään ja ovat pumppu, joka luo uutta kasvua ja toivottua muutosta johdonmukaisesti.

Pyrittäessä parantamaan asioiden tilaa ja tuloksia, kehittymään, rohkaisen katsomaan ympärille. Ehkäpä se polku, jota on kuljettu, ei olekaan niin syvä etteikö sieltä voisi hypätä uusille mättäille. Yhteistyössä ammattitaitoisen eräoppaan, analyytikon, projektipäällikön tai luovan johtajan kanssa asetetut tavoitteet on helpompi saavuttaa, ja uuden oppiminen voi alkaa. Etsimme mielellämme joukostamme sinullekin rinnalla kulkijan, jonka kanssa lähteä matkaan kohti uusia tuloksia.

 

(Kuva: Steven Kamenar on Unsplash.)

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT