Skip to content
Sami Vaala 19.11.2021 12:21 1 min read

Näin teet onnistuneen AB-testin - check list toimivaan testaamiseen

Konversio-optimointi ja AB-testaus tuovat tuloksia

Konversio-optimoinnin (CRO) tavoitteena on saada verkkosivustosi toimimaan optimaalisesti siten, että se tuottaa sinulle parhaan mahdollisen hyödyn. Tapoja sivuston kehittämiseen on monia, ja yksi yleisimmistä konversio-optimoinnin keinoista on AB-testaaminen. Se on helppo ja nopea tapa testata ja vertailla mikä idea toimii, ja näin kasvattaa sivuston konversiomäärää ja -astetta. AB-testaamiseen on olemassa useita työkaluja, joilla voi testailla olettamuksia koskematta kuitenkaan itse sivustoon.

 

Miksi ja milloin AB-testaamista kannattaa sitten tehdä? Entä mitä kaikkea tulee tietää ennen AB-testauksen aloittamista, jotta voi onnistua testaamisessa parhaalla mahdollisella tavalla? Ja miten itse AB-testi tehdään?

Olemme keränneet AB-testamisesta lyhyen tietoiskun, joka sisältää avaimet toimivaan testaamiseen. Saat ymmärrystä AB-testaamisen prosessiin kohta kohdalta ja helposti hyödynnettävän check listin testaamisen toteuttamiseen ja tulosten raportointiin. Tiedosto avautuu uuteen ikkunaan, josta voit myös ladata tiedoston itsellesi.

LATAA CHECK LIST


Olemme myös toteuttaneet aiheesta webinaarin Onnistuneen AB-testaamisen kulmakivet. Webinaarissa käydään läpi mm. 

  • Mitä eroa on AB-testaamisella ja konversio-optimoinnilla (CRO)
  • Miksi ja milloin AB-testaamista kannattaa tehdä
  • AB-testaamisen prosessi/ konversio-optimointi (CRO)
  • Käytännön esimerkkicaseja 

Tervetuloa katsomaan webinaaritallennetta!

KATSO WEBINAARI


Jos tarvitset apua AB-testaamiseen tai konversio-optimointiin, aiheeseen liittyvää koulutusta tai haluat muuten jutella aiheesta lisää, ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan yhdessä asiaa eteenpäin!

OTA YHTEYTTÄ

avatar

Sami Vaala

Senior Web Analyst