Skip to content
Quru5.5.2020 22:032 min read

Mitä trainee Mikaelille jäi Qurulta käteen?

Kuvassa on osa Qurun porukasta Kick Offissa helmikuun lopulla. Mikael takarivissä neljäs vasemmalta (edessä joku, joka ilmeisesti myös haluaisi Qurulle).

Harjoittelujakson päätös

– Mikael Lahtinen –

Aloitin markkinoinnin harjoittelijana Qurulla 7.1.2020. Tämä harjoittelujakso tuli päätökseen 27.4.2020. Kirjoitankin tässä hiukan fiiliksiä, miten harjoittelujakso sujui ja mitä siitä jäi käteen. Kirjoitinkin aiemmin harjoitteluni aikana fiiliksiä siitä, miten harjoittelu lähti liikkeelle. Kannattaa käydä lukaisemassa myös se tästä, tämä on suoraa jatkoa!

Mitä tein?

Alun perin tehtävänä oli Qurun oman markkinoinnin hoitaminen, sekä hakusanamarkkinoinnin avustavat tehtävät. Useimmiten, kun Qurulla jotain julkaisimme sosiaaliseen mediaan tai verkkosivuille, sen takana oli allekirjoittanut. Lisäksi pääsin nopeasti Qurun ammattilaisten ohjauksella ja opeilla konkreettisesti digitaalisen markkinoinnin maailmaan. Aloitimmekin nimenomaan avustavilla tehtävillä, jotka nousujohteisesti kasvoivat. Google Ads tuli muun muassa erittäin tutuksi 3,5 kk:n aikana. Pääsin myös sukeltamaan syvemmälle hakukoneoptimoinnin maailmaan, tähän aiheeseen tykästyinkin isommalti ja aionkin sen parissa jatkaa eteenpäin.

Mitä jäi käteen?

Tulin harjoittelujaksoon suhteellisen pienellä tiedolla digitaalisen markkinoinnin ratkaisuista, mutta tavoitteena alusta asti oli nimenomaan kehittää tätä osa-aluetta. Nyt 3,5 kk:n jälkeen voinkin todeta, että tähän tavoitteeseen on päästy. Koenkin että olen kyvykäs hoitamaan itsenäisesti näitä ratkaisuja, kuten Google Ads kamppisten tekemisen ja pyörittämisen sekä sivuston rakentamisen hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Tästä iso kiitos kaikille Qurulaisille, jotka minua ohjasivat ja kannustivat. Verkkosivujen luonti WordPressillä, sekä Shopifylla tuli myös tutuksi. Tärkeimpiä oppejani oli myös se, että sain harjoittelujaksostani varmistuksen, että tässä ollaan oikealla polulla ja oikealla alalla. Kaiken kaikkiaan voisinkin siis sanoa, että oma harjoittelujaksoni oli täydellinen ”napakymppi”.

Harjoittelu Qurulla

Halusin tässä kohtaa myös kertoa kokemuksia nimenomaan Qurusta, ehkä tämä auttaa tulevaa harjoittelupaikan etsijää! Tiivistetysti voisin sanoa, että ainuttakaan pahaa sanaa ei jäänyt sanottavaksi mistään. Erityisesti mieleeni jäi vilpittömästi avuliaat ihmiset. Missä ikinä koinkaan tarvetta avulle tai neuvoille, tiesin aina että keneen tahansa voin ottaa yhteyttä ja saan apua. Usein voi kuulla, että harjoittelijoita pidetään ikään kuin ”taakkana”, jota täytyy kantaa eteenpäin. Tämän väitteen voin kumota tältä istumalta, sillä koin että ihmiset Qurulla todella halusivat auttaa minua eteenpäin urallani. Tehtävät jotka sain olivat nousujohteisia, niin kuin kuuluukin olla, ja alun perusteiden jälkeen pääsinkin käsiksi vaativampiin tehtäviin. Parhaiten Qurua ja ihmisiä kuvastaa se, kun muokkailin julkaisemiamme haastatteluita, oikeastaan jokaisen vastaus kysymykseen ”What is the best part about working at Quru?” oli sama. ”People”.  Näin jakson tullessaan päätökseen ymmärrän tämän täysin ja omalta osalta allekirjoitan väitteen.

Haluankin lähettää ison kiitoksen jokaiselle Qurulaiselle ja kaikkea hyvää tulevaan!

 

Terveiset Qurulta: Iso kiitos Mikael sinulle kun olit meillä harjoittelussa! Tunne on molemminpuolinen – toit paljon Qurulle aktiivisella asenteellasi ja otteellasi. Hienoa kuulla, että viihdyit ja erityisesti, että opit uusia asioita digimarkkinoinnista – se oli tarkoituskin! Onneksi törmätään vielä kun jatkat meillä opparin parissa. Tsemppiä ja menestystä siihen! Sinusta tullaan vielä kuulemaan digimarkkinointiskenessä!

Jos olet kiinnostunut harjoittelusta Qurulla, ota yhteyttä Qurun tiimiin.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT