Skip to content
Quru14.8.2019 14:351 min read

Markkinoijan lomaltapaluun muistilista

Jatkuva digikehitys, pitkäjänteinen suunnittelu ja verkkoanalytiikka apuna tulevan kauden suunnittelussa.

Kesäloman jälkeen asioita pystyy pienen hetken katsomaan vähän eri perspektiivistä. Tartu tähän hetkeen ja tarkista ainakin nämä kohdat, kun valmistaudut syksyyn.

1. Pidä silmällä digitaalisen markkinoinnin sekä oman alasi trendejä – tutustu uusiin työkaluihin ja menetelmiin

Kaikki markkinoinnin toimenpiteet eivät johda suoriin konversioihin, mutta kehittyminen vaatii uusien asioiden ennakkoluulotonta testausta. Kokeilemalla uutta voit oppia lisää markkinasta, online-markkinoinnin trendeistä tai vaikkapa potentiaalisten asiakkaiden käyttäytymisestä. Uudet markkinoinnin tai sosiaalisen median kanavat, koneoppimista tai tekoälyä hyödyntävät työkalut, tavat tehdä ihan niitä olemassa olevia asioita – kulma voi löytyä monesta eri paikasta, joten uskalla testata! Huomioi myös kansainvälinen markkina ja kilpailutilanne. Tutustu esimerkiksi Google Shopping -toiminnallisuuteen, joka on juuri rantautumassa Suomeen.

2. Tutki edellisen vuoden dataa

Valmistaudu tulevaan tutkimalla edeltävää verkkodataa. Onko jotain mitä haluat välttää tai toistaa viime vuodelta? Aseta datalle kysymyksiä ja pyri vastaamaan niihin tutkimalla analytiikkaasi. Tunnista myös syyt kausittaisen vaihteluiden takana.

3. Vuosikalenteri markkinointisuunnittelun apuna

Liiketoiminnan tavoitteisiin sidotun markkinoinnin vuosikellon avulla suunnittelu on pitkäjänteistä, ja liiketoiminnalle merkittävimmät tapahtumat, kausittain toistuvat asiat ja muut tärkeät ajanjaksot pysyvät mielessä. Suunnitelmaan kannattaa myös palata säännöllisesti, jotta voidaan tarkastella onko sitä tarvetta muokata.

Poimi vuosikalenteroinnin rinnalle digitaalisten työkalujen, testauksen ja datan tutkimisen perusteella omalle digikehittämisen roadmapille hyödyllisimmät action pointit. Näin pidät myös arjessa mukana digikehityksen jatkuvana toimintana.

4. Pyri pitämään kesäloman jälkeinen avarakatseisuus mukanasi

Nosta pää välillä arjen pyörityksestä ja tarkkaile omaa toimintaasi ennakkoluulottomasti. Oletko matkalla kohti päätavoitteita? Olisiko aika ottaa uusia kehityskohteita agendalle?

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT