Skip to content
Quru13.9.2019 12:371 min read

Kuinka tavoittaa Euroopan matkustelevin kansa?

Kuluttajan ostopolku kulkee useiden eri digikanavien kautta ja ostopäätökseen pystytään vaikuttamaan oikein kohdennetulla mainonnalla. Digitaalista mainontaa suunnitellessa on tärkeää tuntea oma kohderyhmänsä ja tämän ryhmän käyttäytymismallit.

Me suomalaiset olemme todella innokkaita matkustelijoita. Jopa niin innokkaita, että nousimme Politico-lehden tutkimuksessa Euroopan eniten matkustavaksi kansaksi. Enään ei lähdetä vain kaamosta pakoon talvi- ja hiihtolomalla vaan matkailusesonki on laajentunut käsittämään koko vuoden. Matkustustarpeita on lukuisia ja matkailualanyrittäjän on osattava vastata niihin, jos haluaa pysyä mukana kovassa kilpailussa.

Ymmärrys ja osaaminen digitaalisesta markkinoinnista on nykymainonnan kulmakiviä. Kuluttajan ostopolku kulkee useiden eri digikanavien kautta ja ostopäätökseen pystytään vaikuttamaan oikein kohdennetulla mainonnalla. Digitaalista mainontaa suunnitellessa on tärkeää tuntea oma kohderyhmänsä ja tämän ryhmän käyttäytymismallit. Kaikki ikäluokat eivät käytä samoja digikanavia tiedonhaussa ja parhaan loputuloksen saavuttaakseen markkinonti tulee suunnitella harkiten ettei arvokasta markkinointirahaa käytetä vääriin kanaviin.

Google hakusana- ja display mainonta on edelleen yksi parhaiten toimivista tavoista tavoittaa kuluttajia. Google mainonta on ollut erityisen tehokasta Qurun matkailualan asiakkaiden markkinonnissa. Risteilymatkoja myyvälle yritykselle olemme toteuttaneet kokonaisvaltaista digitaalista markkinointia jo vuosien ajan ja tarkasti suunnitellulla mainonnalla yritys on kustannustehokkaasti saavuttanut kahden miljoonan lisäyksen liikevaihtoon. Mainonnan ROAS on huikeat 6000% joka tarkoittaa, että jokaista mainontaan käytettyä euroa kohden yritys on saanut 60 euroa takaisin. Tähän tulokseen pääseminen on ollut tarkkaan harkitun työn tulosta, johon ei pelkästään vaikuta mainonta vaan myös huolellinen hakukoneoptimointi ja brändin luonti.

Saavuttaakseen parhaan mahdollisen tuloksen digitaalisessa markkinonnissa on mietittävä useita tärkeitä asioita. On muistettava, että konversiopolut vaihtelevat suuresti esimerkiksi eri matkojen kohdalla. Lyhyet viikonloppumatkat suunnitellaan nopeatempoisemmin ja harvempia lähteitä käyttäen. Pidempiä ja kauemmaksi kohdistuneita matkoja suunnitellaan huolellisemmin ja tällaisten matkojen markkinoinnissa on monikanavainen digimarkkinointi ehdottoman tärkeää. Monikanavainen digmarkkinointi takaa sen, että kuluttaja törmää myytävään tuotteeseen useasti pitkän aikavälin aikana, jolloin päätös ostosta syntyy varmemmin.

Onneksi digitaalisesta markkinoinnista ei tarvitse itse tietää kaikkea vaan Qurun asiantuntijat auttavat samaan yrityksesi liikevaihdon nousuun – oli toimialasi mikä tahansa.

 

-Elina Relander

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT