Skip to content
Quru28.12.2018 19:021 min read

Hyödynnä dataa sisältöstrategiassa: 3 esimerkkiä matkailualan markkinointiin

Sisältöstrategian voi perustaa mutuun, hihasta vetämiseen tai esimerkiksi dataan. Jälkimmäinen voi tuntua monelle uudelta ja haastavalta – mitä dataa tulisi katsoa ja miten hyödyntäminen konkreettisesti tapahtuu? Julkaisemme seuraavien viikkojen aikana kolme hyödyllistä tietopakettia erityisesti matkailualan toimijoille Qurun asiantuntijoiden avulla. Korvat höröllä myös muiden toimialojen digimarkkinoijat!

Mitä tulevat artikkelimme sisältävät? Kolmivaiheinen blogisarjamme kertoo, 1.) kuinka tunnistat asiakasprofiilisi ja kohderyhmäsi, 2.) tuotat oikeaa sisältöä oikeaan aikaan hakutrendien avulla sekä 3.) mittaat sisältöstrategiasi onnistumista.

Osa 1: Tunne asiakkaasi asiakasprofiilien avulla

Palvelun tai tuotteiden myyjän tulisi olla läsnä, kun ostohousut jalkaansa vetävä ostaja alkaa kartoittamaan tietopankkiaan olemassa olevista vaihtoehdoista. Sisältöstrategian tekeminen tulisi aina lähteä kohdeyleisösi tarpeista: mistä he hankkivat tietoa, mikä heitä kiinnostaa ja mitä muita piirteitä kohderyhmääsi liittyy? Datan avulla on mahdollista rakentaa kohderyhmistä asiakasprofiili, joka kuvaa tyypillistä asiakasta halutussa ostokategoriassa. Lue Emilin valaiseva esimerkki matkailualan asiakasprofiilista blogisarjamme ensimmäisenä kirjoituksena.

Osa 2: Sukella hakutrendeihin

Oletko huomannut sivustosi analytiikasta, miten sesonkien vaihtelu näkyy sivustovierailijoidesi hakumäärissä?

Tunnistat varmasti omassa hakukäyttäytymisessäsi samoja piirteitä. Kesäkauden lähestyessä et todennäköisesti mieti, suunnittele ja googlaa laskettelulomaa vaan ennemminkin kesälomaan liittyviä asioita. Mielenkiintomme kohteet muuttuvat entistä nopeammin, ja yhä useampi on kiinnostunut uusimmista trendeistä. Esimerkiksi matkailussa ekologiset aspektit kiinnostavat entistä enemmän, ja sinkkutalouksien kasvaessa yksin matkailu on nousemassa ilmiöksi. 

Kun sisältöstrategiasi perustuu hakukoneoptimoidun sisällön tuottamiseen eri sesonkien mukaan, on mahdollista kohdata ostaja silloin, kun hän asiasta tietoa hakee ja harkitsee ostopäätöstä. Selvittämällä itse tai yhdessä osaavan kumppanin kanssa, mitä yrityksesi tarjoamaan liittyviä asioita haetaan, missä kuussa ja kuinka paljon, saat loistavan, dataan perustuvan pohjan sisältöstrategiallesi. Kerätyn tiedon perusteella on mahdollista luoda sisältökalenteri, jonka pohjalta on mahdollista kohdata asiakas oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Lue Pauliinan blogiteksti matkailualan hakutrendeistä blogisarjamme toisena kirjoituksena.

Osa 3: Aseta tavoitteillesi oikeat mittarit

Tiedätkö jo, keitä asiakkaasi ovat ja mitkä asiat heitä kiinnostavat eri vuodenaikoina? Hienoa – seuraavaksi on aika asettaa sisällöllesi oikeat mittarit ja mitata sisältöstrategiasi onnistumista. Mittarit tulisi luoda tavoitteisiisi perustuen: näkyvyyttä voidaan arvioida yksinkertaisesti klikkimäärillä, mutta kuinka mittaat kohdeyleisösi sitoutuneisuutta esimerkiksi huolellisesti koottuun ja monia eri mediaelementtejä sisältävään matkablogiin? Jo Qurulta poistunut Web analyytikkomme Minttu kertoo blogisarjan toiseksi viimeisessä kirjoituksessa, kuinka asetat ja mittaat matkailualan sisältöä oikeiden mittareiden avulla.

 

Kun pakkaat rinkkasi yllä olevilla Qurun eväillä, onnistut varmasti sisältöstrategiassasi ja sen mittaamisessa – olit sitten matkailualan yrittäjä, matkablogin kirjoittaja, matkailualan markkinoija tai minkä tahansa alan digimarkkinoija, jota houkuttelevan sisällön tuottaminen kiinnostaa. Seuraile Qurua Facebookissa, Twitterissä tai LinkedInissä, niin kuulet meistä ensimmäisenä. Mikäli kaipaat jo yllä mainittuja keinoja digimarkkinointisi tehostamiseen, ota meihin yhteyttä.

Matkamessuja odotellessa!

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT