Skip to content
Quru17.2.2020 15:392 min read

Harjoittelijan ajatuksia harjoittelusta

Olen Mikael Lahtinen ja olen ollut noin kuukauden Qurun mukana harjoittelijan roolissa Turun toimistolla. Aika on suorastaan lentänyt, kun on ollut hauskaa. Ajattelin, että tässä kohtaa olisikin hyvä aika päivitellä hieman kuulumisia täältä. Digitaalisen markkinoinnin maailmaan on nyt todella päässyt sisään ja konkreettisia asioita on päässyt tekemään. Mistään kahvinkeittäjän roolista ei siis todellakaan tässä harjoittelujaksossa ole ollut kyse. Tästä haluankin kiittää erityisen paljon Qurun ihmisiä! Minut on otettu avosylin mukaan projekteihin, annettu omia tehtäviä sekä vastuualueita ja olenkin kokenut, että juuri näistä syistä olen oppinut erityisen paljon harjoitteluni aikana. Tekemällä sitä parhaiten oppii. Paljon on asioita jo opittu, mutta paljon on vielä opittavaa ja innolla odotankin mitä tässä vielä pääsee tekemään.

Sen verran kerron omasta taustastani, että olen kolmannen vuoden opiskelija Turun ammattikorkeakoulusta ja pääaineeni on markkinointi. Luonnollisena jatkumona olenkin siis täällä harjoittelijana Qurulla. Aikaisemmalta kokemukseltani olen ollut enemmän myyntityössä, mutta nyt oli aika päästä maistamaan oman alani työtehtäviä. Olen myös koko ikäni pelannut jääkiekkoa ja tämä harrastus kulkee edelleen mukana.

Tehtävät, joita tähän asti olen päässyt tekemään ovat olleet erittäin monipuolisia ja kiinnostavia. Altaan syvään päähän on päästy Googlen työkalujen, Adsin ja Analyticsin kanssa. Kampanjoiden luonti ja seuranta ovatkin tulleet erittäin tutuiksi. Sisältöä on luotu ja ideoitu monille eri alustoille ja tätä sisältöä onkin tulossa ulos Qurun eri kanavilta, eli stay tuned! Qurun omaa sosiaalista mediaa olen tässä myös hoitanut, eli useimmiten allekirjoittanut on näytön toisella puolella laittamassa Instagram-, LinkedIn- tai Facebook-päivityksiä. Hakukonemarkkinointia ja hakukoneoptimointia olen päässyt paljon tekemään ja tästä olen pitänyt paljon. Lisäksi tehtäviin on kuulunut myös avainsanatutkimusten toteuttamista. Qurun omia verkkosivuja olen päivitellyt WordPressin kanssa, ja myös uutta verkkosivua olen päässyt ottamaan omaksi projektikseni. Olenkin ollut erittäin otettu kaikista näistä tehtävistä, joita olen täällä Qurulla saanut. Harjoitteluun on siis ehdottomasti kuulunut nimenomaan konkreettisten työtehtävien harjoittelu, eikä vain sivusta seuraaminen. 

Qurun tiimistä kuulin paljon hyvää jo haastattelussa, ja henkeä joka porukassa on kehuttiin paljon kun aloitin täällä. Nyt en ihmettele yhtään miksi tällaisia juttuja minulle kerrottiin. Ihmiset ovat ihan mahtavia täällä. Olenkin päässyt tutustumaan sekä Turun toimiston, että Helsingin toimiston ihmisiin ja pelkkää positiivista on näistä ihmisistä sanottavana. Opastusta ja tukea saa kaikkeen mitä ikinä on tullutkaan mieleen. Ilmapiiri on erittäin positiivinen ja haasteisiin rohkaistaan tarttumaan! Harjoitteluni on tähän asti antanut paljon enemmän, mitä olisin voinut odottaa. Olen ollut erittäin tyytyväinen ja olenkin päässyt hyödyntämään opinnoissani mukaan tarttuneita oppeja nyt työelämässä. Kosketus oman alani työelämään on ollut erittäin rohkaiseva. Kuten jo totesin, paljon on vielä opittavaa, mutta suurella innolla odotetaan mitä tehtäviä tässä pääsee vielä tekemään.

-Mikael

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT