Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimoinnilla nostat sivustosi eturiviin orgaanisissa hauissa

Jäävätkö sivusi kilpailijoiden varjoon, eivätkä sivusi tunnu nousevan hakutuloksissa? Jäikö SEO:n huomiointi toissijaiseksi sivuston toteutuksen aikana? Hyvin toteutettu, pitkäjänteinen hakukoneoptimointi ei ainoastaan paranna sivujesi näkyvyyttä ja nosta kävijä liikennettä, se myös parantaa sivujesi laatua ja nostaa niiden kautta saatavaa tuottoa.

Heikon hakutulossijoituksen syy on hyvin usein usean tekijän summa – sivulla voi olla teknisiä, hakunäkyvyyttä heikentäviä tekijöitä tai sivun sisältö ei vastaa kävijän tekemää hakua.

Tuotteesi tai palvelusi ei välttämättä ole myöskään tarpeeksi tunnettu, jotta sitä haettaisiin tai sivusi häviää hauissa kilpailijoille. Voi myös olla, että sivustosi ei saa tarpeeksi hyvälaatuista liikennettä, jolloin hakukoneella, kuten Googlella, ei ole tarpeeksi tietoa siitä, kuinka houkutteleva sivu on.

Hakukoneoptimointi voi olla piinaa kärsimättömille, sillä hyvän hakutulospaikan varmistaminen hakukoneiden silmissä usein vaatii pitkäjänteistä ja -kestoista työtä. Hakukoneoptimoinnin lisäksi kannattaakin yleensä tehdä myös hakukonemainontaa - eli ottaa koko hakukone haltuun niin orgaanisella kuin maksetullakin puolella.
 

Aloitamme hakukoneoptimoinnin aina sivustosi nykytilan kartoituksella, jossa käymme läpi sen teknisen toteutuksen sekä teemme yrityksellesi tärkeiden teemojen ympäriltä hakusanatutkimuksen ja -kartoituksen. Näistä sinulle jää käteen koonti havainnoista sekä konkreettinen toimenpidelista.

Emme kuitenkaan jätä sinua yksin raportin kanssa ihmettelemään, vaan autamme sinua myös jatkuvassa hakukoneoptimoinnissa, SEO-strategian luomisessa ja hakunäkyvyyden seurannassa.

Tekninen SEO-audit


LUE LISÄÄ >

 
Sisällön ja käytettävyyden optimointi


LUE LISÄÄ >

 
Jatkuva hakukoneoptimointi


LUE LISÄÄ >

 

Tekninen SEO-audit

Sivuston teknisessä hakukoneoptimoinnissa tarkistamme SEO-silmälasien lävitse ovatko sivusi hakukoneiden löydettävissä. Miten hakukoneoptimointi on otettu huomioon sivuston eri elementtien teknisessä toteutuksessa ja miltä Core Web Vitals eli verkkosivujesi käyttäjäkokemusta (UX) kuvaavat mittarit sivustosi osalta näyttävät.

Sisällöt ja käytettävyyden optimointi

Verkkosivujen sisällöt ja niiden käytettävyys vaikuttavat suoraan siihen, mitä sivuja hakukoneet nostavat hakutuloksiin ja kuinka suurella todennäköisyydellä asiakkaasi klikkaavat hakutulosta. Me Qurulla autamme sivustoasi vastaamaan Googlen tavoitetta tarjota sivustovierailijalle olennaista, hyvälaatuista, luotettavaa ja ajantasaista sisältöä. Mitä enemmän sivuilla käy aktiivisia vierailijoita, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ne tulevat nousemaan paremmille sijoituksille hakutuloksissa.

Rakennetaan yhdessä toimivaa SEO-sisältöä!

 

OTA YHTEYTTÄ

  • Hakusanatutkimus: Mitä google-hakuja asiakkaasi tekevät? Nousevatko sivusi näillä hauilla?
  • Kilpailja-analyysi: Millä hauilla kilpailijasi nousevat? Mitkä ovat heidän vahvuutensa?
  • Avainsanakartoitus: Miten sivuillasi on käytetty asiakkaidesi käyttämiä hakusanoja? Vastaako sivustosi sisältö heidän odotuksiaan? Onko sivustosi sisältö toteutettu SEO-ystävällisesti?
  • Ulkoiset linkitykset: Miltä ja millaisilta sivuilta sivuillesi linkitetään?
  • Käytettävyysanalyysi: Onko sivustollasi jotain, mikä saa asiakkaasi poistumaan sieltä ilman ostopäätöstä?

Jatkuva hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnissa usein tehdyt toimet saattavat näkyä useamman kuukauden viiveellä. Näkyvyyteen sivuston lisäksi ulkopuoliset tekijät, kuten hakumäärät, ihmisten kiinnostuksen vaihtelut, bränditunnettuus sekä kilpailijoiden toiminta.

Seurannan helpottamiseksi voimme rakentaa sinulle tarpeidesi mukaan räätälöidyn SEO-raportin, eli dashboardin.

 

Tutustu datavisualisointiin >

Mitä on hyvä huomioida?

  • Hakukoneoptimoinnin kehitys: hakusanatutkimuksen pohjalta luomme sinulle sisältösuunnitelman, joka auttaa sinua keskittymään sivustosi olennaisiin sisältöihin, niiden päivitykseen, äänensävyyn, mitä viestejä voit nostaa asiakkaidesi kulloinkin tekemien hakujen pohjalta
  • Sivuston eheyden varmistus: sivuston laajempien päivitysten jälkeen tarkistamme sivuston eheyden rakenteiden, linkkien ja elementtien osalta
  • Maksetun näkyvyyden käyttö: orgaanisen hakunäkyvyyden tukena on tärkeää käyttää maksettua mainontaa osana kokonaisnäkyvyytesi kasvattamista

Ota yhteyttä