Kalle Heinonen​

Chief of Growth
  • +358 400 888 973
  • kalle.heinonen@quru.fi

    Johdan Qurulla kasvuliiketoimintaa eli myyntiä, markkinointia ja innovaatioita. Toimin usein itse kädet savessa asiakasprojekteissa ratkaisumyyjänä, asiantuntijana, asiakasvastaavana ja liiketoiminnan muotoilijana. Olen tehnyt datalla johdettua markkinointia, myyntiä ja palveluprosesseja nyt 20 vuotta. Haluan pitää kiinni käytännön tekemisestä, ja testaan mieluusti uusia metodeja ja käytäntöjä asiakkaille heidän luvallaan. Etsin Beta-asiakkuuksia uusiin tuotekonsepteihin säännöllisesti. Johtamisperiaatteeni, jonka mukaan asiakkaani ja työyhteisöni voittaa on ollut jo pitkään sama: "Uhraa mieluummin lyhyen tähtäimen etu, jotta voit saada pitkän tähtäimen hyötyjä."

Osaaminen

  • Liiketoiminnan muotoilu
  • Datalla johdetut innovaatiot
  • Ratkaisumyynti
  • Digitaalinen markkinointi
  • Inbound-markkinointi
  • Markkinoinnin automaatio

Kallen haastattelu

Miten päädyit Qurulle?

Olin perustajana Super Analyticsissa ja päädyin siis Salomaa Yhtiöihin yrityskaupan kautta. Matka tänne on kuitenkin paljon pidempi. Perustimme 2000-luvun alussa Steve Jacksonin kanssa Aboavistan, joka oli ensimmäinen suomalainen digitaaliseen asiakaskokemuksen optimointiin keskittynyt yhtiö. Myimme yhtiön Satama Interactivelle 2006 ja sen jälkeen ollaan oltu tekemisissä joko asiakas-, toimittaja-, kumppanuus-, kilpailija-suhteessa, drinkinmaistelija-nauttija -suhteessa, mutta kuitenkin vapaa-ajalla aina ystävinä. Kun vuonna 2013 perustin Super Analyticsin niin en olisi uskonut, että löydän itseni vuonna 2017 neuvottelemassa Steve Jacksonin kanssa yrityskaupasta. Kauppa saatiin loppuvuonna 2017 maaliin, SEK osti Super Analyticsin ja seuraavana vuonna Super Analyticisin nimi muutettiin ja siitä tuli Quru Åbo Ab.

Mikä on uusin oivallus työssäsi?

Jos pelaa biljardia täydellä mahalla niin kannattaa muuttaa tukijalkojen painopistettä.

Mikä on haastavinta työssäsi?

Olla innostumatta liikaa uusista asioista. Olen innostuja ja heittäydyn mieluusti uusiin ideoihin ja hankkeisiin. Useimmiten ne kuitenkin vievät aivan liikaa aikaa.  

Kerro työstäsi 5 emojilla.
👃👂👮😜😎
Mitä uutta alallasi on tapahtumassa?

Merkittävin muutos toimialalla on ollut ja tulee olemaan automaatiot ja integraatiot palveluiden välillä, johon liittyy datan tehokkaampi hyödyntäminen digitaalisen asiakaskokemuksen parantamisessa ja liiketoiminnan tehokkuuden kehittämisessä. Koneoppiminen ja etäpalvelumallit tulevat muokkaamaan asiantuntijapalveluiden toimintaympäristöä. 

Miten ala on muuttunut?

Edellisen 20 vuoden aikana datasta on tullut arkipäiväinen hyödyke, jonka tuotantoon ja kulutukseen osallistuvat kaikki. Aiemmin data oli harvojen herkkuja ja vaikeasti saatavilla. Nyt haastavinta on löytää markkinoilla erilaistumisen keinoja. 

Oleellisinta omassa osaamisessa?

Ymmärrys siitä, että aina kannattaa kehittää itseään. Omaa osaamista tulee ylläpitää ja kehittää vähintään tunti päivässä. Joskus osaamista kehittää suunniteltu koulutus kun taas toisinaan sitä kehittää seminaari, webinaari, blogi, työkaveri tai lounasseura työpäivän aikana.

Jos saisit valita vain yhden ohjelman avuksesi työssäsi?

Chromen selain, koska sen avulla löytyy kaikki tarvittavat palvelut, verkostot ja tietoa.

Parasta Qurussa?

Työkaverit.

Viimeksi tein..

KPI Workshopin dokumentaatiota ja suunnitelin Qurun osallistumista SHIFT.fi -tapahtumaan.