Skip to content

Elina Metsäranta

Digital Marketing Specialist


 • elina.metsaranta@quru.fi
 • +358 407578208

  Digital Marketing Specialistina​ työtehtäviini kuuluu  asiakasprojekteissa maksetun mainonnan teko somessa ja Googlessa, sekä hakukoneoptimoinnin kehittäminen sisältöpainoitteisesti.
  Lisäksi hoidan Qurun omaa markkinointia, johon kuuluu sosiaalisen median ja verkkosivuston päivittämistä, blogien kirjoittelua ja webinaareissa avustamista

  Innostun helposti uuden oppimisesta ja olen erittäin mielelläni mukana kaikessa tekemisessä.​

Osaaminen

 • Digitaalinen markkinointi
 • ​Sosiaalinen media
 • Hubspot
 • Content SEO
 • Google Ads

 

Elinan haastattelu

Millaista osaamista ja kokemusta tuot Quruun? 

Opiskelen kolmatta vuotta Metropolia ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, ja ammatillisena suuntautumisenani on Digitaalinen markkinointi.  Opintojeni kautta olen saanut hyvän käsityksen ja pohjan nykyaikaisesta digitaalisesta markkinoinnista, ja tästä onkin nyt hyvä jatkaa kehitystä Qurulla kevään ajan.

Työhistoriani pohjautuu pitkälti perinteisiin parikymppisen töihin, eli asiakaspalvelu- ja myyntityöhön. Tältä pohjalta markkinointi on alkanutkin kiinnostamaan minua. Erityisesti se, mikä saa asiakkaan ostamaan, ja kuinka siihen pystytään vaikuttamaan markkinoinnin eri toiminnoilla. 

Miksi valitsit juuri Qurun? 

Alunperinkin ajatuksissani näin harkkapaikan, joka seuraa modernia markkinointia, hyödyntäen monikäyttöisiä ja nykyaikaisia työkaluja. Toiveissa oli myös se, että pääsisin käyttämään opintojen kautta tutuksi tulleita markkinoinnin työkaluja, joiden avulla pääsisi nyt oikeasti tekemään käytännön työtä moninaisen digimarkkinoinnin parissa. 

Halusin Qurulta harjoittelupaikan, koska tiesin, että pääsisin hyödyntämään laajasti jo opittua, kuten Hubspotin ja Google Adsin käyttöä, ja haastamaan itseäni uusilla taidoilla, sekä syventämään oppimaani digimarkkinoinnissa. Haastattelu meni hyvin lennokkaasti ja keskustelu oli tuttavallista. Tuntui nopeasti siltä, että Qurulla työntekijöistä pidetään huolta, ja heitä rohkaistaan sekä tuetaan kohti koko ajan parempaa asiantuntijuutta.

Opinnoissa lähinnä tehdään toiminnallisia harjoituksia keksityillä yrityksillä, joten onkin mahtavaa nyt nähdä miten “oikea työelämä” kohtaa opintojen kanssa. Ensimmäisistä päivistä lähtien tuli huomattua, että minulla on Qurulla työskennellessä mahdollisuudet lähteä kehittämään osaamistani hyvin moneen eri suuntaan. Olen näiden muutaman viikon aikana oppinut älyttömästi uutta, ja onkin hauskaa huomata, että ymmärrän koko ajan enemmän, että mistä työympäristössä puhutaan.

Kerro tehtävistäsi Marketing Traineena & Mitä pidät tärkeänä tehtävissäsi? 

Marketing Traineena päivittelen verkkosivuja, blogia ja sosiaalista mediaa. Lisäksi tutustun koko ajan enemmän ja enemmän esim. Googlen ja Hubspotin tarjoamiin maailmoihin. Olen mukana myös webinaarien teossa ja suunnittelussa. Olen päässyt alusta lähtien mukaan myös erilaisiin koulutuksiin ja tapaamisiin. Huhu kertoo, että kevään aikana pääsen myös asiakasprojekteihin mukaan, mitä odotankin paljon.

Tällä hetkellä tärkeää työssäni on mielestäni se, että olen avoin kaikelle tekemiselle ja lähden mielelläni mukaan kaikkeen, jotta voin löytää sen oman juttuni.  

Paljasta itsestäsi jotain, jonka vain harva tietää 

Ristikoiden tekeminen on lempipuuhaani sarjojen katselun lomassa. Minulla on perinteenä tehdä iltapäivälehtien jättiristikot aina jouluisin ja juhannuksena. Ristikot ovat hyvää aivojumppaa ja erinomainen vaihtoehto ruutujen tuijottelulle. Myös kaikenlaiset tietovisat ja lautapelit kiinnostavat minua, joten oli kyseessä sitten lautapeli-ilta tai pubivisa niin minut saa aina mukaan!