Skip to content
19.1.2021 13:04 3 min read

Tuoretta näkökulmaa analytiikkaan: esittelyssä Junior Technical Web Analyst Joni Lappalainen

Qurun tiimi vahvistuu ja uusia huippuosaajia liittyy taitavaan joukkoomme. Esittelyssä Junior Technical Web Analyst Joni Lappalainen. Joni haluaa ymmärtää asiakkaiden tarpeet osana heidän liiketoimintaansa, ja yhdessä qurulaisten kanssa valjastaa digimarkkinoinnin ja analytiikan tehokkaimmin juuri heidän tarpeisiinsa.

Millaista osaamista tuot Quruun?

Aloitin Qurulla marraskuun lopussa puolen vuoden pituisen rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Tämän jakson aikana työskentelen normaalisti Qurulla, ja lisäksi osallistun välillä koulutuspäiville. Koulutusohjelman päättyessä tarkoituksena on jatkaa työskentelyä Qurulla.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Työssäni Qurulla haluankin ymmärtää asiakkaiden tarpeet osana heidän liiketoimintaansa, ja tarjota parhaiten heidän toimintaansa tukevia ratkaisuja. Haluan myös kertoa asiakkaille, miten digimarkkinointi ja analytiikka pystytään tehokkaimmin valjastamaan juuri heidän tarpeisiinsa.

Olen luonteeltani utelias ja pidän ongelmanratkaisusta. Nautin myös haasteista ja uuden oppimisesta. Nämä luonteenpiirteet ovat varmasti hyödyllisiä analyytikon tehtävissä, ja toivon niiden avulla tuovani Qurulle tuoretta näkökulmaa. Varma olen siitä, että ainakin intoa ja motivaatiota riittää!

Miksi valitsit juuri Qurun?

Analytiikka ja erityisesti liiketoiminnan analytiikka ovat kiinnostaneet minua jo pitkään. Quru vaikutti etukäteen paikalta, jossa saisi tehdä monipuolisesti erilaisia työtehtäviä, ja sitä kautta pystyisin oppimaan paljon. Työhaastattelun aikana huomasin, että myös ihmiset ja työpaikan kulttuuri vaikuttivat erittäin mukavilta. 

Nyt kun olen ehtinyt jo jonkin aikaa työskennellä, käsitykseni ovat vain vahvistuneet. Haasteita, uutta osaamista ja vastuuta on tullut kovaa tahtia, ja työtehtävät ovat olleet monipuolisia. Myös muiden qurulaisten kanssa on ollut helppoa tulla toimeen, etätyön tutustumiselle asettamista haasteista huolimatta. Apua ja tukea on ollut helppo pyytää, ja sitä on aina saanut.

Kerro tehtävistäsi

Tehtävänimikkeeni on Junior Technical Web Analyst. Suurin osa työstäni on verkkosivujen analytiikan ja seurannan suunnittelua ja toteuttamista. Myös seurannan avulla toteutettava analysointi ja raportointi on tärkeä osa-alue.

Ajan myötä tehtäviä varmasti tulee lisää, joko asiakkaiden tarpeesta tai kollegoiden pyynnöstä. Mielestäni tärkeää tässä työssä on avoimuus uusille ideoille ja ajatuksille. Paras ratkaisu asiakkaan tarpeeseen voi olla myös jotain aivan uutta, mitä ei ole aikaisemmin tehty.

Mitä pidät tärkeänä tehtävässäsi?

Tärkeintä työssäni on asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen. Analytiikka on loppujen lopuksi vain työkalu, joka auttaa vastaamaan kysymyksiin. Oikeiden kysymysten kysyminen onkin avainasemassa, jotta tarpeeseen kehitetty ratkaisu tukisi mahdollisimman hyvin tavoitteiden saavuttamista. Tämä vaatii riittävää vuoropuhelua, sekä asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämistä.

Myös terve asioiden kyseenalaistaminen ja katsominen toisesta näkökulmasta on vahvuus – oli kyseessä sitten vakiintuneet käytännöt, omat toimintatavat tai asiakkaan toiveet. Asioiden tekeminen ilman konkreettista hyötyä ei ole järkevää kenenkään kannalta.

Itselleni tärkeitä aiheita ovat myös eettisyys ja tietoturva. Harmittavan usein nykyäänkin esimerkiksi verkkosivuilla evästeistä kieltäytyminen on tehty vaikeaksi, tai sitä ei voi tehdä lainkaan. Haluankin työssäni kunnioittaa ihmisten oikeutta yksityisyyteen, sekä kerätä ja käsitellä dataa vastuullisesti.

Kertoisitko jotain myös itsestäsi?

Olen kotoisin Leviltä, jonka takia luonto ja luonnossa liikkuminen ovat minulle tärkeitä asioita. Myös liikunta eri muodoissa on mieluisaa. Tykkäsin myös reissata silloin ennen vanhaan, kun se vielä oli mahdollista.

Jotta elämässä säilyisi tasapaino, nautin myös sarjojen katsomisesta sohvalla ja uusien kielten opiskelun aloittamisesta (ja kesken jättämisestä). Minulla on myös outo tapa selata Wikipediasta asioita, joiden tietämyksestä ei ole minulle mitään hyötyä. Samaa logiikkaa sovellan myös Google Mapsiin, jossa tykkään tutkia paikkoja, joissa tuskin tulen koskaan käymään.