Skip to content

Axel Storbacka

Senior Data Analyst


 • +358 50 370 1664
 • axel.storbacka@quru

   


  Senior Data Analystina tehtäväni on louhia datasta oivalluksia ja esittää ne mahdollisimman helposti tulkittavalla tavalla. Riippumatta metodin sofistikoituneisuudesta, kaikkein tärkein asia on, että loppukäyttäjä pystyy hyödyntämään oivallukset ja tekemään niiden avulla parempia päätöksiä. 

  Minulla on melko laaja analytiikka tietopohja, sekä kokemusta koko normaalista analytiikkaputkesta. Olen kuitenkin omimmillani raportoinnin ja datavisualisoinnin parissa.
  Siinä on jotain, kun painii datasetin kanssa, muokkaa sitä oikeanlaiseksi, tekee siitä kaavion, ja huomaa jonkun asian erottuvat. Tämän fiiliksen perässä olen. 

 

Osaaminen

 • Datan visualisointi
 • ​Koneoppiminen ja tekoäly (AI)
 • Analytiikka
 • Data science
 • Analyysit & tutkimukset

Axelin haastattelu

Millaista osaamista ja kokemusta tuot Quruun? 

Minulla on ollut kunnia olla mukana monen analytiikkaprojektin eri vaiheissa, joten osaamista on kertynyt melko laajasti. Osaan käsitellä dataa, mallintaa sitä, sekä visualisoida sitä. Minulla on ehkä alaan nähdenperinteisempi’ data-osaaminen, eli olen pyörinyt jonkun verran SQL-kannoissa, viilannut ETL-putkia, rakentanut R/Python ennustemallejaEniten kokemusta minulla on kuitenkin datan visualisoinnista, raportoinnista sekä analysoinnista. 

Miksi valitsit juuri Qurun? 

Kiinnostuin tehtävästä heti kun kävin ensimmäisiä keskusteluja Qurulaisten kanssa. Minulle ajoitus oli oikea, ja olin harkinnut työpaikan vaihtoa jo muutaman kuukauden ajan. Päätökseen vaikutti kuitenkin eniten se, että olin kuullut hyvää Qurun työkulttuurista, ja se oli huomattavissa jo heti haastatteluissa.  

Kerro tehtävistäsi Senior Data Analytina & Mitä pidät tärkeänä tehtävissäsi? 

Tärkeinta datan analysoimisessa on tehdä (usein) kompleksisista asioista mahdollisimman helppoja ymmärtää, kuitenkin niin, ettei kaikki informaation nyanssit katoa. Tehtäväni analyytikkona on auttaa asiakkaita tekemään valistetusti parempia päätöksiä kaivamalla datasta oleellisimmat seikat esiin. 

Paljasta itsestäsi jotain, jonka vain harva tietää 

Olen sivutoimisesti jalkapallodata-analyytikko sekä pelaajatarkkailija. Olen toiminut kahdessa eri Veikkausliiga-joukkueessa analyytikkona, tehnyt useita datavisualisointiprojekteja ottelulähetystuotannoissa, ollut mukana tekemässä pelaaja-agenttipuolella taustatyötä muutamassa Suomen mittakaavassa todella isossa pelaajasiirrossa. Kiinnostukseni data-analytiikkaan tulee alunperin jalkapallosta, ja tämä kiinnostus toimii minulla vieläkin yhtenä suurena itsekehityksen ajurina.